Israëlische immigratiegroep Nefesh B’Nefesh meldt hoogste aantal aanvragen sinds de oprichting

Slechts één goed antwoord op antisemitisme:
GO TO ISRAËL !

Nefesh B’Nefesh, een organisatie die Noord-Amerikanen helpt om naar Israël te emigreren, zei dat het sinds de oprichting bijna twee decennia geleden het grootste aantal aanvragen heeft ontvangen.

In de eerste helft van juni werden meer dan 900 aanvragen ingediend bij de groep voor de overstap naar Israël, of alijah, vergeleken met 399 in juni 2019.

De organisatie, in samenwerking met The Jewish Agency for Israel, Keren Kayemeth Le’Israel ( KKL) en JNF-USA, hebben 14 groepsvluchten gepland voor Noord-Amerikaanse joden die deze zomer naar Israël verhuizen. Het tekende een contract met El Al Airlines om de vluchten te verzorgen.

Vorige week vertelde de Israëlische minister van immigratie Penina Tamanu-Shata [*] van de Blauw & Wit -partij, aan het Knesset-comité voor Immigratie, Absorptie en Diasporazaken dat Israël tegen het einde van 2021 de komst van 90.000 immigranten of oliem kan verwachten, vergeleken met 35.463 in 2019.

Het Franse persbureau AFP meldde dat sinds de COVID-19-pandemie uitbrak, er driemaal zoveel verzoeken om alijah van Franse joden waren als vorig jaar. Nefesh B’Nefesh is opgericht in 2002.

[*] Parlementslid Penina Tamanu-Shata, een Israëlische advocaat, journalist en politicus was de eerste in Ethiopië geboren vrouw (een zogeheten falasha-Joodse) die sinds 9 februari 2018 een Knesset-stoel bekleedt. Sinds 15 mei 2020 zetelt zij als minister in de regeing van Netanyahu in het departement voor Immigratie, Absorptie en Diasporazaken


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marcy Oster “Israel immigration group Nefesh B’Nefesh reports highest number of applications since its founding” van 24 juni 2020 en een artikelNetanyahu makes landmark visit to Ethiopia” van 7 juli 2016 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.