Oud-premier van Canada Harper: Israëlhaat is oude Jodenhaat in een nieuwe jas

De voormalige Canadese premier Stephen Harper (Conservative Party of Canada) sprak op zondagavond 28 juni ’20 een virtuele conferentie toe van de organisatie Christians United For Israel (CUFI).

Daarin beschuldigde hij de antisemitische boycot-Israël BDS-beweging van het brengen van antisemitisme in de huiskamers van “de beleefde samenleving”. Harper was premier van Canada van 6 februari 2006 tot 4 november 2015.

Harper zei:

Antisemitisme is in opkomst, vaak onder het mom van oppositie tegen de staat Israël. Vergeet dat nooit. En vergeet nooit dat dat is waar de BDS-beweging over gaat. Het is niets meer dan de oude haat tegen antisemitisme te nemen en deze te vertalen in een aanvaardbare taal voor gebruik in een beleefde samenleving.

[..]

Mensen die nooit zouden zeggen dat ze de Joden haten en de schuld geven voor hun eigen tekortkomingen en voor alle problemen van de wereld, verklaren in plaats daarvan hun haat tegen Israël en geven de Joodse staat de schuld voor alle problemen van de wereld.

Alweer een uitspraak om in te kaderen en boven uw bed te hangen …


Bronnen:

♦ naar een artikelFormer Canadian PM Stephen Harper: BDS movement brings anti-Semitism into the mainstream” van 29 juni 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Oud-premier van Canada Harper: Israëlhaat is oude Jodenhaat in een nieuwe jas

Reacties zijn gesloten.