De Israëlische wapenverkoop bedroeg vorig jaar meer dan 7,2 miljard dollar

Plaatje hierboven: De verkoop van onbemande luchtvaartuigen (UAV’s) en dronesystemen maakt acht procent uit van de Israëlische wapenverkoop in 2019

De Israëlische defensie-export bedroeg in 2019 7,2 miljard dollar, iets minder dan 7,5 miljard dollar het jaar ervoor, zei de regering op maandag 22 juni ’20. Elbit Systems, Israel Aerospace Industries en Rafael verhoogden allemaal hun wapenverkopen in 2019.

Net als in 2018 ging het grootste deel van de wapenexport in 2019 naar Azië en de Stille Oceaan, volgens een verklaring van het ministerie van Defensie.

Het hoofd van het Israëlische directoraat voor internationale defensiesamenwerking, Yair Kulas, zei dat de nieuwe pandemie van het coronavirus de verkoop van dit jaar waarschijnlijk zal beïnvloeden. ‘We verwachtten het hele jaar 2020 een trend van groei in G2G-overeenkomsten (van regering tot regering), maar de corona (virus) pandemie heeft de wereldeconomie en de defensiesector verwoest‘, aldus Kulas in de verklaring.

De Israëlische regering geeft geen commentaar op individuele wapencontracten, maar volgens de verklaring van maandag waren radar en systemen voor vroegtijdige waarschuwing goed voor 17 procent van de omzet, met raketten, raketten en luchtverdedigingssystemen die 15 procent opleverden.

Het zei dat bestuurde vliegtuigen en avionica bijdroegen aan 13 procent van de verkoop van 2019, met onbemande luchtvaartuigen (UAV’s) en dronesystemen die acht procent bedroegen. Andere gebieden omvatten cyber- en inlichtingensystemen, munitie en bewapening- en marinesystemen.

De verkoop aan Azië en de Pacific-regio was volgens de verklaring goed voor 41 procent van het totaal: 26 procent ging naar Europa, 25 procent naar Noord-Amerika en vier procent naar Latijns-Amerika en Afrika.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Alexander Fulbright “Israeli arms sales drop to $7.2 billion in 2019, face potential virus squeeze” van 22 juni 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelIsraeli arms sales topped $7.2 billion last year” van 22 juni 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelGlobal arms industry rankings: Sales up 4.6 per cent worldwide and US companies dominate the Top 5” van 9 december 2019 op de site van SIPRI

♦ een artikel op deze blogIsraël is 8ste grootste wapenexporteur en 15de wapenimporteur ter wereld in voorbije 5 jaar” van 12 maart 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.