Hamas vuurt vanuit Gaza enkele raketten af naar Israël; IDF slaat hard terug

Israëlische straaljagers bombardeerden Hamas-terreurdoelen in Gaza als reactie op raketten die door terroristen waren afgevuurd op willekeurige burgerdoelwitten in Zuid-Israël. De laatste keer dat een raket werd afgevuurd vanuit Gaza gebeurde op 15 juni 2020.

Ten westen van het centrale gouvernement van Gaza was er een explosie te horen na berichten over een intensieve vlucht van Israëlische vliegtuigen. Eerste rapporten van Israëlische drones die gericht zijn op een ondergrondse terreurinfrastructuur ten oosten van Deir al-Balah. Geen slachtoffers werden gemeld.

Een observatiepost ten oosten van de Jabaliya-begraafplaats was naar verluidt het doelwit van IDF-drones. IAF-helikopters rapporteerden over het noorden van Gaza. Extra explosies gemeld ten westen van Khan Younis. Een rapport in Gaza beweert dat een site ten westen van Khan Younis is geraakt door ten minste zeven aanvallen.

Waarschuwingsschoten (roof-knocks) werden uitgevoerd op een Hamas-positie in het centrum van Gaza, volgens Arabische rapporten. In het zuiden van Gaza zijn verschillende aanvallen gemeld. Al-Tal en al-Harbi waren meerdere keren het doelwit. Stroomuitval werd gemeld in sommige delen van West-Gaza.

De IDF-woordvoerder zei in een verklaring:

Eerder vanavond werden vanuit Gaza twee raketten afgevuurd op Israël. Als reactie hierop, kort geleden, richtten IDF-straaljagers zich op Hamas-terreurdoelen in het zuiden van Gaza. Tijdens de aanvallen werden een raketfabriek en een wapenfabriek van de terreurgroep Hamas getroffen. Deze aanval zal de toekomstige capaciteiten van Hamas afremmen. De IDF beschouwt elke vorm van terreuractiviteit die gericht is op Israël met grote ernst en zal indien nodig blijven optreden tegen pogingen om Israëlische burgers te schaden. De terreurgroep Hamas is verantwoordelijk voor alle gebeurtenissen in Gaza die daaruit voortkomen en zal de gevolgen dragen voor haar acties tegen Israëlische burgers.

Eerder vuurden Israëlische tanks minstens vier granaten af ​​op een Hamas-observatiepunt bij het terreinkamp al-Mutaibq bij Maghazi.

Twee raketten zijn vrijdagavond door Gaza-terroristen in Gaza afgevuurd op Zuid-Israël. Code Rode raketsirenes klonken eerder in Gavim, Sapir College en Nir Am Shooting Range. Een van de raketten explodeerde in een open gebied, de andere kwam tekort en explodeerde in Gaza.

Gisteren zei een woordvoerder van Hamas’ gewapende vleugel Izz ad-Din al-Qassam, wiens enige missie het vermoorden van joden is, dat Israëls plannen om de soevereiniteit over de Joodse gemeenschappen van Judea, Samaria en de Jordaanvallei uit te oefenen een oorlogsverklaring vormen.

Zijn terreurgroep zou ervoor zorgen dat Israël zijn besluit om zijn soevereiniteit toe te passen op delen van Judea, Samaria en de Jordaanvallei “bitter zal betreuren”, zei de jihadi.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraeli fighter jets bomb Hamas terror targets in Gaza in response to rockets fired by Muslim terrorists” van 26 juni 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelTwo rockets fired at Israel from Gaza, IDF hits Hamas targets in response” van 26 juni 2020 en een artikelHamas: Israeli annexation would be declaration of war” van 25 juni 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Elad Benari “Hamas: Sovereignty would be a ‘declaration of war’” van 26 juni 2020 op de site van Arutz Sheva