De oprichting van een Palestijnse staat vormt een existentiële bedreiging voor Israël

Parlementslid Bezalel Smotrich (Yamina) reageerde donderdagavond op de voormalige Trump-adviseur Jason Greenblatt, die eerder zei dat een toekomstige Palestijnse staat de staat Israël niet zal bedreigen. Smotrich zei:

Steeds meer signalen geven aan dat we geen plan zien voor het toepassen van soevereiniteit, maar eerder een plan voor de oprichting van een Palestijnse staat. En ja, een Palestijnse staat is een existentiële bedreiging voor de staat Israël. Maar zelfs daarvoor was het een bijbelse, historische, morele en zionistische dwaasheid.

Yisrael Gantz, voorzitter van de Binyamin Regional Council in Samaria, reageerde donderdag op voormalig Trump-adviseur Jason Greenblatt, die eerder zei dat de toekomstige Palestijnse staat de staat Israël niet zou bedreigen.

Meneer Greenblatt, een Palestijnse staat tussen de Jordaan en de zee is een ramp voor Israël. We hebben een kostbaar land dat we van God hebben ontvangen. De Bijbel staat vol met die belofte. Ik weet zeker dat de Amerikaanse regering niet wil handelen Tegen dit principe. Bovendien vormt de oprichting van een Arabische staat tussen de Jordaan en de Middellandse Zee een enorme bedreiging en een risico voor de veiligheid van Israël.

De parlementsleden Michal Shir en Sharren Haskel (Likoed) toerden donderdag door de gemeenschappen in de regio Har Hebron met Yochai Damri, hoofd van de regionale raad van Har Hebron. Shir en Haskel probeerden de gemeenschappen die naar verwachting ‘enclaves’ zouden worden, omringd door Palestijns grondgebied, van dichterbij te zien als de soevereiniteit wordt toegepast volgens de kaart van de Amerikaanse ‘Deal of the Century’.

Yochai Damri heeft ons laten zien hoe de conceptuele kaart er in het veld uitziet. Een diepgaande blik op de door het Witte Huis gepubliceerde kaart roept de bezorgdheid op dat degenen die de kaart hebben ontworpen de soevereiniteit niet zagen, zoals ons is beloofd, maar de oprichting van een Palestijnse staat.  Een kaart die bloeiende gemeenschappen in enclaves verandert, grote slagaders afsnijdt en bloeiende Joodse gemeenschappen uitdroogt, is geen kaart van soevereiniteit. Het is een partitiekaart. Wij in de Likoed hebben soevereiniteit beloofd en we zullen de belofte van soevereiniteit nakomen.


Bronnen:

♦ naar een artikelSmotrich: Yes, a Palestinian state is an existential threat to Israel” en een artikel‘We promised sovereignty, not a Palestinian state’” van 26 juni 2020 en een artikel “‘Mr. Greenblatt, a Palestinian state is a disaster for Israel’” van 25 juni 2020 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.