Beweren dat ‘Palestijnen’ het inheemse volk van Israël zijn is complete fraude

De bewering dat ‘Palestijnen’ het inheemse volk van Israël zijn en dat de meeste van de huidige Palestijnse Arabieren sinds mensenheugenis in deze landen hebben gewoond, is complete fraude.

De oorlogen tussen Israël en zijn Arabische buren werden jarenlang uitgevochten op het slagveld tussen legers. In de afgelopen decennia is de arena van conflicten verschoven van hand-tot-hand-gevechten naar een oorlog van verhalen.

Iedereen is het erover eens dat de huidige welvaart van Israël, zijn moderne infrastructuur en economie door de Joden is ontwikkeld. Het Palestijnse Arabische verhaal is dat ze zich als de oude, inheemse bevolking van Palestina onteigend voelen en het verdienen om de rijkdom van Israël over te nemen.

Joodse beweringen over hun erfgoed in het land Israël worden ondersteund door overvloedige archeologische artefacten en historische gegevens. Ondertussen zijn er geen gegevens die het Palestijnse verhaal ondersteunen. In de geschiedenis, kunst en literatuur is er helemaal geen spoor van moslims die door iemand worden aangeduid als ‘Palestijnen’.

Uit gegevens blijkt dat de joodse nederzetting uit de 19e en 20e eeuw en de daaruit voortvloeiende kansen op werk de opeenvolgende golven van Arabische immigranten naar Palestina trokken:

De Arabische bevolking vertoont een opmerkelijke toename … … gedeeltelijk als gevolg van de invoer van Joods kapitaal in Palestina en andere factoren die verband houden met de groei van het [Joodse] Nationale Huis .. (The Peel Commission Report – 1937)

En ook:

..in de joodse nederzetting Rishon l’Tsion, gesticht in 1882, tegen het jaar 1889, vestigden de veertig joodse families zich daar, hadden meer dan vierhonderd Arabische families aangetrokken … Veel andere Arabische dorpen waren op dezelfde manier ontstaan. ‘ (Joan Peters – From Time Immemorial p. 252)

De Britse premier Winston Churchill zei in 1939:

.. verre van vervolgd te zijn, zijn de Arabieren het land [Palestina] binnen gedrongen…

Vóór de Zesdaagse Oorlog in 1967, toen Jordanië de Westelijke Jordaanoever controleerde en Egypte regeerde in Gaza, was er nooit een suggestie van de kant van de ‘Palestijnen’ dat ze onafhankelijkheid wilden in hun voorouderlijk thuisland. De reden was dat de ‘Palestijnse’ natie nog niet was uitgevonden.

In feite, voordat de staat Israël werd geboren, werd de term ‘Palestijnen’ door de joden gebruikt om naar zichzelf en hun organisaties te verwijzen. ‘The Palestine Post’, het Palestine Foundation Fund, Palestine Airways en het Palestine Symphony Orchestra waren allemaal puur joodse ondernemingen.

We horen voor het eerst over Arabieren die ‘Palestijnen’ worden genoemd, toen de Egyptische president Nasser, met hulp van de Russische KGB, in 1964 de ‘Palestine Liberation Organization’ (PLO) oprichtte. Pas in de jaren zeventig begonnen de pas benoemde Palestijnen hun verhaal door moord en moord. De Arabieren hebben hun aanvallen gerechtvaardigd als daden van de inheemse bevolking die strijdt voor nationale bevrijding.

Veel individuele auteurs hebben het ‘Palestijnse’ verhaal ter discussie gesteld. Onder deze was een van de meest ambitieuze Joan Peters, die in 1984 haar grondig onderzochte onderzoek naar Arabische immigratie in Palestina, From Time Immemorial (FTI) publiceerde. Peters verzamelde vele verslagen van de reizen van reizigers uit de 19e eeuw door het Heilige Land die het beeld schetsen van een verlaten en bijna onbewoond land.

De opmerkingen van Mark Twain in 1867 zijn waarschijnlijk de bekendste:

… Een verlaten land waarvan de grond rijk genoeg is, maar volledig wordt overgedragen aan onkruid … een stille, treurige uitgestrektheid …’. Een verlatenheid…. We hebben nog nooit een mens op de hele route gezien…. Nauwelijks ergens een boom of struik.

Peters documenteert hoe het huidige land Israël met zijn miljoenen Arabieren en Joden geleidelijk uit het verlaten 19e-eeuwse begin is voortgekomen. Ze analyseert de respectievelijke populaties van moslims, christenen en joden op basis van gegevens die beschikbaar zijn uit bestaande bronnen, waaronder Ottomaanse volkscijfers, overheidsdocumenten, oude publicaties, wetenschappelijk onderzoek, enz.

Lees hier verder


Bronnen:

♦ naar een artikel van Daniel Grynlass “Debunking the claim that “Palestinians” are the indigenous people of Israel” van 12 mei 2015 op de site van The Jerusalem Post

2 gedachtes over “Beweren dat ‘Palestijnen’ het inheemse volk van Israël zijn is complete fraude

 1. De groteske leugens die over dit gebied zijn/worden verspreid is de reden dat het zo een puinhoop is geworden.

  Het ergste van alles is dat de ‘intelligente’ Westerling via hun Jodenfobie zich totaal hebben laten indoctrineren met dit BS verhaal.

  Er was nooit een Palestijnse staat.
  Er was nooit een Palestijns volk.

  Gewoon even de geschiedenis erop nalezen en voor de gelovigen onder ons in de verschillende kerkgemeenschappen….de eigen Bijbel.

  Joden hebben nooit iets weggenomen dat van ‘de palestijnen’ was gewoon omdat iets wat je niet bezit, ook niet kan worden weggenomen.

  Iedere claim die Israel maakt is met bewijzen via opgravingen & getekende documenten te staven.

  Laat ‘het palestijnse volk’ hen dit nadoen en dan kunnen ook zij hun rechten opeisen.

  Hoe sneu is het dat het beschaafde Westen zich opnieuw laat leiden door hun eigen Jodenfobie en achter deze BS aanholt om ‘iets te maken van niets.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.