Neef van PLO-onderhandelaar Saeb Erekat gedood in mislukte terreuraanslag

Een terrorist die op dinsdag 24 juni ’20 werd gedood door Israëlische soldaten tijdens een poging om met een auto een aanslag te plegen op een controlepost, bleek de neef te zijn van de Palestijnse hoofdonderhandelaar Saeb Erekat.

Op dinsdag probeerde Ahmed Erekat zijn auto tegen verschillende Israëli’s in de buurt van de stad Ma’aleh Adumim te rammen. Ondanks dat hij werd gesignaleerd om te stoppen voor een routinematige stop bij een bewakingspost, verhoogde Erekat zijn snelheid; reed op de post in en verwondde een vrouwelijke agente van de grenspolitie.

De terrorist stapte toen uit zijn auto, waarna de veiligheidsdiensten hem ter plaatse neerschoten. Na het incident bleek Erekat de neef te zijn van Saeb Erekat, de hoofdonderhandelaar van de Palestijnse Autoriteit tijdens de Israëlisch-Palestijnse vredesbesprekingen en een van de hoogste leden van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), die tientallen jaren werd geleid door Egyptische Geboren Palestijnse aartterrorist Yasser Arafat.

De Israëlische Shani Orr Hama Kadosh van de grenspolitie die lichtgewond geraakte bij het incident bij een controlepost in Abu Dis, nabij Jeruzalem, vertelde aan Channel 13 News:

Ik gaf hem een ​​seintje om te stoppen, de auto begon te vertragen en ik stapte in zijn richting. Hij zag dat ik een stap deed, keek me recht in de ogen, draaide vervolgens aan het stuur, ramde tegen me aan en ik vloog naar de andere kant van de post. De soldaten begrepen wat er gebeurde, hoorden me schreeuwen, draaiden zich recht in zijn richting, zagen hem uitstappen in hun richting, trokken hun wapens en schoten in zijn richting. Ik begreep het eerst niet toen hij naar me keek en pas toen ik door de lucht vloog begreep ik dat dit een aanslag was.

De terrorist die werd geïdentificeerd als Ahmed Erekat, afkomstig uit het Arabische dorp Abu Dis, had net voor de aanslag een geluidsopname gemaakt waarin hij zei: “Ik heb mijn land nooit verraden, uw broeder is geen spion.” Hij voegde eraan toe dat mensen online beweerden dat hij een spion voor Israël was, wat zijn familie ten schande bracht en hem depressief maakte. Met die aanslag zou hij ‘zijn eer’ herstellen.

Na het incident twitterde Erekat dat Netanyahu verantwoordelijk is en beweerde dat zijn neef in koelen bloede werd vermoord. “Mijn neef, de neef van mijn vrouw, werd geëxecuteerd, in koelen bloede vermoord en Netanyahu draagt ​​de verantwoordelijkheid”, werd Erekat afzonderlijk geciteerd, volgens de openbare omroep Kan.

De hoge Palestijnse functionaris Saeb Erekat zei dat zijn neef, Ahmad Moustafa Erakat, zich alleen haastte toen de grenspolitie hem doodschoot bij de ‘Container’-controlepost in de buurt van Abu Dis, ten noorden van Bethlehem. Erekat verwierp het Israëlische verslag dat het 28-jarige slachtoffer had geprobeerd een vrouwelijke officier te overrijden in een poging een terreuraanslag te plegen.

Hieronder vrijgegeven camerabeelden die het moment tonen wanneer Ahmad Moustafa Erekat, de bestuurder van de auto en een naast familielid van PLO-onderhandelaar Saeb Erekat een politiecontrolepost in Oost-Jeruzalem bereikte.

Waarschuwing! Schokkende beelden! Op de beelden is te zien hoe de zilveren Hyundai Accent bij het passeren van de controlepost op het laatst ogenblik met opzet op de soldaten inrijdt. Enkele soldaten openen het vuur op de aanslager die daarbij het leven laat:


Bronnen:

♦ naar een artikelWatch: CCTV footage shows moment of the ramming attack near Jerusalem” van 24 juni 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelPalestinian Chief Negotiator’s Nephew Tries to Murder Israelis, Eliminated by IDF” van 24 juni 2020 op de site van United With Israel

♦ naar een artikel van Jacob Magid “PLO’s Erekat says cop ‘executed’ cousin en route to pick up sister for wedding” en een artikelAmid questions over shooting, police release video of driver ramming checkpoint” van 24 juni 2020 en een artikel “‘He looked me in the eye,’ recalls border cop injured in suspected ramming” van 25 juni 2020 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Neef van PLO-onderhandelaar Saeb Erekat gedood in mislukte terreuraanslag

  1. ONSCHULDIG…….vermoord door de Israeli’s!!!!

    Professioneel leugenaar Erekat was er als de kippen bij om zijn bekende kunsten te tonen en de twijfelachtige eer van zijn familie met ons te delen.

    Gelukkig bewijzen het filmpje & de eigen uitspraken van deze terreur loser het tegendeel.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.