Zes Israëlische bedrijven behoren volgens het World Economic Forum tot de 100 ‘tech pioniers’ 2020

Zes nieuwe Israëlische bedrijven werden door het World Economic Forum (WEF) in 2020 vermeld als een van de 100 pioniers op het gebied van nieuwe technologie.

Het WEF kondigde vorige week zijn technologiepioniers van 2020 aan, beschreven als ‘toekomstige headline makers die mondiale problemen aanpakken met geavanceerde technologie.’

“Van kunstmatige intelligentie (AI) tot CO2-afvang, het cohort van dit jaar gebruikt innovaties om het klimaat te beschermen, de gezondheidszorg te verbeteren en nog veel meer, en helpt ons de samenleving te resetten en te bouwen aan een betere toekomst”, aldus het WEF.

“De klasse van technologiepioniers van dit jaar verbetert de samenleving en bevordert hun industrieën over de hele wereld”, zei Susan Nesbitt, hoofd van de Global Innovators Community, World Economic Forum. “Dit zijn de bedrijven die anders denken en opvallen als potentiële gamechangers. We kijken uit naar de rol die ze spelen bij het vormgeven van de toekomst van hun bedrijfstakken.”

De technologiepioniers van dit jaar bevinden zich in de voorhoede van een breed scala van industrieën die slimme steden, cleantech in de gezondheidszorg, financiën, logistiek en meer omvatten. Veel andere technologiepioniers richten hun innovaties op het bestrijden van klimaatverandering, terwijl anderen hun technologie ook gebruiken om de reacties van Coronavirus (COVID-19) over de hele wereld te ondersteunen.

Israël was het enige land dat het Midden-Oosten vertegenwoordigde.

De zes Israëlische bedrijven omvatten 3D-Signals, plug-and-play fabrieksdigitalisatie voor verbeterde productiviteit. Aleph Farms leidt een duurzaam voedselsysteem om de planeet te voeden, en Prospera Technologies verandert de manier waarop voedsel wordt verbouwd met data en kunstmatige intelligentie.

MorphiSec biedt deterministische eindpuntbescherming tegen bestandsloze aanvallen en ontwijkende malware. Optibus heeft een hightech mobiliteitsplatform ontwikkeld dat het massatransport in steden verbetert. Seebo helpt fabrikanten de capaciteit te vergroten en verliezen te voorkomen met behulp van kunstmatige intelligentie.

Na hun selectie als technologiepioniers worden de bedrijven uitgenodigd om gedurende hun twee jaar in de gemeenschap deel te nemen aan workshops, evenementen en discussies op hoog niveau van het World Economic Forum. Bedrijven hebben ook de mogelijkheid om samen te werken met beleidsmakers en leiders uit de particuliere sector om de mondiale agenda over belangrijke kwesties te helpen bepalen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Shoshanna Solomon “6 Israeli firms named among 100 ‘tech pioneers’ by World Economic Forum; Aleph Farms, Optibus, Morphisec, Prospera, Seebo, 3D Signals cited among the global firms that ‘stand out as potential game-changers’van 22 juni 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van TPS “Israel Only Mideast Nation Recognized with World Economic Forum’s ‘Tech Pioneer’ Award” van 23 juni 2020 op de site van United With Israel