Nederland beschuldigd van voortdurende financiering van aan terrorisme gekoppelde Palestijnse NGO

Een pro-Israëlische juridische organisatie in het VK heeft de Nederlandse regering opgeroepen de financiering van een Palestijnse ngo te stoppen die naar verluidt banden heeft met terrorisme.

Nederland heeft het afgelopen decennium in totaal $ 23 miljoen aan beurzen toegekend aan de Union of Agricultural Work Committees (UAWC), ondanks dat twee van de werknemers van de groep naar verluidt in verband worden gebracht met terroristische daden.

UK Lawyers for Israel (UKLI) verklaarde dinsdag dat UAWC-medewerker Abdul Razaq Farraj een bekend lid is van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) en in 2019 door de IDF werd gearresteerd omdat hij toestemming gaf voor een terreuraanslag waarbij de Israëlische tiener Rina Shnerb werd gedood.

Farraj was 30 jaar lang medewerker van UAWC en was in 2018 financieel en administratief directeur van de organisatie. Volgens UKLI, was ook betrokken bij het bombardement in 2019, Samer Mina Salim Arbid, die van 2015 tot 2016 financieel directeur van de UAWC was.

UKLFI zei dat het in mei 2019 een verzoek had ingediend bij de Nederlandse regering en een jaar later opnieuw om de financiering van UAWC stop te zetten vanwege haar banden met de terreur. Er is geen actie ondernomen.

Het UKLFI beweerde ook dat UAWC zelf in strijd was met haar overeenkomst met Nederland, dat stelt: “de andere partij moet zich onthouden van het ondersteunen van activiteiten die tot doel hebben de politieke autonomie van een staat te ondermijnen of een wettige regering teniet te doen door onwettige middelen.”

De PFLP verwerpt het bestaansrecht van Israël en streeft naar vernietiging ervan. aroline Turner, directeur van UKLFI, verklaarde:

Het is werkelijk schokkend dat Nederland een organisatie blijft steunen waarvan de voormalige financieel directeuren nu terecht staan ​​voor een gruwelijke misdaad, uitgevoerd als onderdeel van een PFLP-cel. Nederland steunt een organisatie die actieve terroristen in dienst heeft genomen, waardoor de mensenrechten van de terroristische slachtoffers en de rechten van de Nederlandse belastingbetalers, die in de positie zijn gekomen om terroristen te financieren, worden geschonden. We roepen de Nederlandse Staat op om deze organisatie niet meer te financieren.


Bronnen:

♦ naar een artikelNetherlands Accused of Ongoing Funding of Terror-Linked Palestinian NGO” van 23 juni 2020 op de site van The Algemeiner

2 gedachtes over “Nederland beschuldigd van voortdurende financiering van aan terrorisme gekoppelde Palestijnse NGO

 1. Zolang de NL-regering aan het handje blijft lopen van Sigrid Kaag, de vrouwelijke Minister van BZ (handel & ontwikkeling) zal ze dit soort ‘filantropie’ blijven voortzetten.

  Sigrid Kaag, werkzaam bij UN, UNWRA & UNICEF en ‘contactpersoon voor UN in Libanon. Organisaties die geen van allen beschuldigd kunnen worden van een pro Israel bias.

  Getrouwd met Anis al Qaq, palestijns minister in het Arafat regime
  en als zodanig naar Zwitserland gestuurd als ambassadeur (bankzaken?).

  Sigrid Kaag, een zéér capabele & ambitieuze vrouw met foute ideën.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.