Jericho: EU- en VN-functionarissen namen deel aan de door Fatah gesponsorde anti-annexatierally

Plaatje hierboven: Jericho in Samaria, 22 juni 2020. Honderden functionarissen van de Europese Unie en de Verenigde Naties namen samen met de PLO, PA, Al Fatah en andere Palestijnse terreurorganisaties deel aan een betoging tegen de Joodse staat Israël [beeldbron: Media Line]

Honderden Palestijnen woonden maandag een bijeenkomst in Jericho bij om te protesteren tegen het voornemen van Israël om zijn soevereiniteit uit te breiden tot delen van Judea & Samaria, aka de Westelijke Jordaanoever.

De betoging markeerde het begin van een reeks protesten die de regerende Fatah-factie de komende dagen zou plannen om hun verzet tegen het annexatieplan van Israël te uiten.

Dit was het eerste grote protest op de Westelijke Jordaanoever na weken van apathie onder het Palestijnse publiek tegen het Israëlische plan. Zondag riep Fatah de Palestijnen op om samen te komen in Jericho om deel te nemen aan het protest tegen de annexatie.

De hele wereld tegen Israël
De Speciale VN-coördinator voor het vredesproces in het Midden-Oosten Nickolay Mladenov, hoofd van het EU-vertegenwoordigingskantoor op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, Sven Kuehn von Burgsdorff, en diplomaten uit verschillende landen, waaronder Groot-Brittannië, China, Rusland, Japan en Jordanië waren ook aanwezig op de betoging

Functionarissen van de Palestijnse Autoriteit (PA), de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) en van Al-Fatah (de politieke factie van Mahmoudn Abbas) waren eveneens van de partij. De enigen die op het appél ontbraken waren de Arabische Liga, die 22 Arabische landen vertegenwoordigt, en de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC), die 57 islamitische landen in de wereld vertegenwoordigt.

Tijdens de bijeenkomst zeiden Mladenov en Burgsdorff dat de geplande annexatie van delen van de Westelijke Jordaanoever in strijd was met het internationaal recht. Burgsdorff zei dat de EU de Israëlische soevereiniteit niet erkent op enig deel van de lijnen van vóór 1967, inclusief de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem. Hij waarschuwde dat de annexatie, indien uitgevoerd, de kansen op een tweestatenoplossing zou ondermijnen. Het hoofd van het Russische vertegenwoordigingskantoor in Ramallah,

Gucha Poachidze, sprak ook de betoging toe en waarschuwde dat het Israëlische plan het vredesproces zou ondermijnen en de oprichting van een onafhankelijke Palestijnse staat zou voorkomen. Poachidze riep op tot onmiddellijke hervatting van vredesbesprekingen tussen Israël en de Palestijnen om tot een alomvattend akkoord te komen op basis van VN-resoluties en het Arab Peace Initiative van 2002.

Palestijnen beweerden dat de IDF honderden Palestijnen had verhinderd uit andere delen van Judea & Samaria die Jericho niet mochten binnenkomen om deel te nemen aan de rally, die werd gehouden onder de vlag ‘The Peaceful National Rally to Confront Annexation‘.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh “EU, UN officials attend Fatah-sponsored anti-annexation rally; The rally marked the beginning of a series of protests planned by the ruling Fatah faction in the coming days to voice their opposition to Israel’s annexation plan” van 22 juni 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelPalestinians, Foreign Diplomats Demonstrate Against Israeli Annexation” van 22 juni 2020 op de site van The Media Line

Een gedachte over “Jericho: EU- en VN-functionarissen namen deel aan de door Fatah gesponsorde anti-annexatierally

 1. “Ondermijning van het vredesproces”.
  Een oxymoron die in een stand-up comedie niet zou misstaan.

  “De hele wereld tegen Israel”.
  Wat is het nieuws?

  Wake up call voor deze héle protesterende gemeenschap……..
  Am Yisrael Chai!

  Ondanks alle protesten, eenzijdige resolutie, landroof & moordpartijen van al deze ‘erenswaardige’ politici, gezagsdragers & terroristen van de VN, EU, PLO, PA, Fatah etc…….eensgezind en vredelievend verenigd in hun protest.

  LOL!

  Like

Reacties zijn gesloten.