Canada gooit Israël voor de wolven om een zetel te bemachtigen in de VN-Veiligheidsraad

Het ging volledig onder de radar van de media – hoe Canada aangaf bereid te zijn om Israël op te offeren en bereid was een Faustiaans akkoord te sluiten met dictators, om een ​​felbegeerde zetel in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties te bemachtigen.

In de laatste dagen van zijn campagne tegen Noorwegen en Ierland voor twee beschikbare zetels, werd Canada gedwongen om zijn kritiek weerom in te slikken door zijn pro-Palestijnse geloofsbrieven te promoten en zijn pro-Israël-erfenis te verbergen.

Op 10 juni schreef Marc-André Blanchard, de Canadese ambassadeur bij de VN, een brief gericht aan alle lidstaten en waarnemers van de VN-Veiligheidsraad, waar hij Israël censureerde voor zijn plannen om de soevereiniteit toe te passen op Judea en Samaria als zijnde ‘in strijd met het internationale recht’ en omdat ze een ‘bedreiging’ vormen voor de tweestatenoplossing.

Niet erkend door de heer Blanchard, en volledig genegeerd door de reguliere media, zegt Israël dat het internationaal recht zijn rechten op deze landen verankert, onder verwijzing naar dringende veiligheidsproblemen en bijbelse, historische en politieke connecties met het land. De Joodse staat is van plan om de regio Israël correct te maken en de Israëlische wet toe te passen op de Jordaanvallei en 30% van het C-Gebied volgens de Oslo-Akkoorden van 1994.

Volgens het vredesplan van Trump en in overeenstemming met het verleden van de Amerikaanse vredesvoorstellen zullen veel van deze Israëlische gebieden in het C-Gebied in een definitief vredesakkoord behouden worden. Belangrijk is dat een natie geen land kan ‘annexeren’ waarop het soevereine aanspraken heeft.

Volgens het internationaal recht werden deze landen aan het Joodse volk beloofd tijdens de San Remo-conferentie in 1920, wat leidde tot de oprichting in Palestina van een Brits mandaat van een nationaal tehuis voor het Joodse volk. Israël beschouwt de ‘Westelijke Jordaanoever’ niet als ‘bezet’ omdat er vóór de defensieve Zesdaagse Oorlog in 1967 geen soeverein was.

Jordanië bezette het land illegaal en bestuurde het van 1948-1967 na de Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog die werd gevoerd door pan-Arabische legers die bezweerden de kersverse staat Israël te zullen vernietigen. Jordanië had geen soevereiniteit over het land dat onder Brits verplicht Palestina viel. Zoals algemeen bekend, accepteerde Israël in november 1947 de verdeling (Resolutie 181) en de Arabische wereld verwierp het, in plaats daarvan op zoek naar de vernietiging van de Joodse staat.

In een recent rapport gepubliceerd door het officiële persbureau van de Palestijnse Autoriteit, Wafa, herhaalde minister van Buitenlandse Zaken François-Philippe Champagne het bezwaar van Canada tegen de soevereiniteitsaanvraag van Israël, waarbij hij de Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken en Expatriates Riyad Malki vertelde dat als Canada zou gekozen worden als lid Van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, het niet zal zwijgen.

Dit was een impliciet hondenfluitje voor het stemrijke Arabische blok dat als je voor Canada zou stemmen, het zijn macht en invloed op de Raad zou gebruiken om Israël in het vizier te krijgen, en het zou een van zijn meest vertrouwde vrienden en bondgenoten de rug toekeren.

Een en ander volgt op hoe Canada afgelopen november tegen Israël en met de vijanden van de Joodse staat bij de VN heeft gestemd, waarbij het zijn traditionele neutraliteit heeft laten vallen door de zijde van de Palestijnen tegen Israël te kiezen voor een resolutie over zelfbeschikking.

Canada brak met een bi-partijdige traditie en een principieel record van 10 jaar in het verzet tegen eenzijdige resoluties, en sloot zich aan bij een who’s who van malafide, tirannieke en mensenrechtenovertredende landen, door Israël aan te wijzen voor schande bij de VN.

De resolutie berispte Israël vanwege zijn veiligheidsbarrière tegen terrorisme, die aan beide kanten van het conflict talloze levens heeft gered, wrijving heeft verminderd en bloedvergieten heeft voorkomen. Het is niet verrassend dat er geen enkele verwijzing was naar ongebreidelde Palestijnse opruiing, corruptie en onverzettelijkheid tot vrede.

Destijds merkte UN Watch Executive Director Hillel Neuer op dat Canada’s ‘ruilen van zijn basisprincipes van eerlijkheid en gelijkheid voor een zetel van de VN-Veiligheidsraad niet veel goeds belooft voor een vrije en democratische samenleving.’ Nikki Haley, voormalig Amerikaans ambassadeur bij de VN, zei dat Canada een deal heeft gesloten met de duivel en met deze stemming ‘culturele corruptie’ heeft gepleegd.

De anti-Israël resolutie die werd gesteund door Noord-Korea, Egypte, Nicaragua, Zimbabwe en de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie, veroordeelde Israël omdat het de Joodse wijk van zijn eeuwige en onverdeelde hoofdstad, Jeruzalem en zijn meest gekoesterde heilige plaatsen, ‘bezette’. In de brief van Blanchard was het opmerkelijk dat hij benadrukte hoe Canada dit land officieel niet erkent als onderdeel van Israël.

Israël beschouwde de resolutie als een essentieel onderdeel van een voortdurende poging om het land te deligitimiseren. In diplomatieke taal zei Israël dat het “zeer teleurgesteld” was over Canada en zich blind voelde. In zijn brief van 10 juni citeerde Blanchard trots de steun van Canada voor deze anti-Israël resolutie, en beweerde bizar dat het de tweestatenoplossing beschermde tegen verschillende ‘bedreigingen’.


Bronnen:

♦ naar een artikelMedia Ignore Canada’s Throwing Israel to the Wolves in bid to get a United Nations Security Council Seat” van 17 juni 2020 op de site van Honest Reporting Canada

2 gedachtes over “Canada gooit Israël voor de wolven om een zetel te bemachtigen in de VN-Veiligheidsraad

  1. Canada onder baby Justin (tegenwoordig met baardje om er ouder uit te zien), gooit niet Israel, maar vooral Canada voor de haaien.

    Kijk naar zijn huidige vrienden met wie hij duivelspacten sluit en je ziet wie de échte verliezers zijn.

    Gelukkig maar dat Canada & Israel deze imbeciel zullen overleven.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.