Israëlisch leger (IDF) onthult nieuwe drone-eenheid: 9900 Intelligence Division

Plaatje hierboven: De volgende Arabisch-Israëlische oorlog zal met drones worden uitgevochten. Hierboven de Harop drone gemaakt door Israel Aircraft Industries zoals werd getoond op de luchtvaartshow in Parijs in 2013 [beeldbron: The Drive]

Deze week werd een nieuwe IDF-drone-eenheid in gebruik genomen onder de 9900 Intelligence Division. De 9900 Intelligence Division houdt zich bezig met het verzamelen van geografische inlichtingen in het directoraat Inlichtingen.

Het directoraat Inlichtingen heeft het enorme potentieel van drones geïnternaliseerd in het verzamelen van inlichtingen en de groeiende trend van het wijdverbreide gebruik van drones.

De drone-eenheid is verantwoordelijk voor het verzamelen van hoge resolutie-intelligentie bij hoge resoluties met behulp van drones en geavanceerde technologieën. De nieuwe eenheid zorgt voor een aanzienlijke verbetering van het vermogen van de 9900 Division om geo-visuele intelligentie te leveren.

Het relatieve voordeel van het gebruik van drones is de mogelijkheid om onder wisselende omstandigheden te werken, zoals dag en nacht, veranderende weersomstandigheden, en het feit dat dit relatief goedkope en gemakkelijk verkrijgbare gereedschappen zijn.

Ongeveer een week geleden werd in het directoraat van de inlichtingendiensten een administratie van de generale staf geopend dat toezicht houdt op met intelligentie verrijkte oorlogvoering.

Het werd gevormd in het kader van het meerjarige Momentum-programma van IDF, dat tot doel heeft het leger dodelijker te maken qua reikwijdte en nauwkeurigheid en de gevechtsvaardigheden van de IDF tegen de ‘verdwijnende vijand’ op het slagveld te verbeteren.

De nieuwe regering, onder leiding van de commandant van Unit 9900, zal op multidimensionale wijze onder één dak samenkomen met troepen en officieren van verschillende andere eenheden uit technologie, verkenning, onderzoek en meer.

Het hoofd van het directoraat Militaire Inlichtingen van de IDF, majoor-generaal Tamir Heyman zei dat het hun missie zou zijn om “informatie beschikbaar te stellen om strijdkrachten in het veld te bestrijden op een manier die het beste de uitdaging aangaat om de vijand te ontmaskeren“.

Volgens het nieuwe concept zal de intelligentie worden geïntegreerd in de gevechtssystemen en de troepen effectief bereiken; de soldaten aan de frontlinie voorzien van nauwkeurige afbeeldingen van de vijand, veldanalyses, beoordelingen over de vijand en aanbevelingen over hoe ze op een effectieve manier kunnen aanvallen.

Dit zal het mogelijk maken om de operationele inspanningen te concentreren op een manier die het vechten dodelijker, efficiënter en sneller maakt“, aldus de IDF.

Het leger is van mening dat het van het grootste belang is om het leger op te bouwen voor bedreigingen waarmee het in de toekomst ongeveer 30 jaar zal worden geconfronteerd en heeft dienovereenkomstig het nieuwe meerjarenplan opgesteld, met nieuwe concepten en methoden van oorlogvoering die zijn aangepast aan de uitdagingen van de stad Slagveld verzadigd met vijandelijk vuur.

Hoewel er een kloof blijft bestaan ​​tussen de IDF en haar vijanden, sluit de IDF volgens de IDF snel en moet Israël profiteren van de strategische kans om de vijand een stap voor te blijven door de noodzakelijke veranderingen aan het leger aan te brengen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Anna Ahronheim “New drone unit opens in the IDF’s secretive Unit 9900” van 19 juni 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelIDF unveils new drone unit; Drones can collect accurate and high resolution intelligence in a variety of conditions” van 18 juni 2020 op de site van Arutz Sheva