PA minister van Buitenlandse Zaken wakkert de vlammen aan van ‘religieuze oorlog’

De minister van Buitenlandse Zaken van de Palestijnse Autoriteit, Riyad Al-Malki, heeft onlangs tweemaal de vlammen van de religieuze oorlog tussen Palestijnen en de hele moslimwereld aangewakkerd.

De hoogste PA-functionaris blijft Israël demoniseren met de smaad dat Israël van plan is “de Al-Aqsa-moskee te vernietigen en de vermeende tempel te bouwen”.

Al-Malki legde een van zijn verklaringen af ​​tijdens een videoconferentie van Arabische functionarissen op het niveau van ministers van Buitenlandse Zaken over de veronderstelde toekomstige annexatie van Israël – dat wil zeggen de Israëlische wet toepassen op de Jordaanvallei en de joodse steden en dorpen op de Westelijke Jordaanoever.

PA minister van Buitenlandse Zaken Riyad Al-Malki zei in Al-Hayat Al-Jadida, het officiële dagblad van de Pälestijnse Autoriteit, op 11 juni 2020:

[Israëls annexatie] zal de gezegende Al-Aqsa-moskee … onder volledige Israëlische controle plaatsen, om hun plan uit te voeren om hun valse verhaal te promoten om het te vernietigen en hun vermeende Tempel te bouwen. Dit zal het conflict veranderen van een politiek conflict in een religieus conflict waarvan het einde slecht en bitter zal zijn, de stabiliteit zal ondermijnen en de veiligheid en vrede in de regio en de wereld zal vernietigen.

De verklaring en voorspelling van Al-Malki van ‘religieuze oorlog’ fungeert als een oproep aan de Palestijnen om geweld en terreur aan te nemen in het geval Israël doorgaat met de annexatie. Zijn verklaring sluit aan bij een lange reeks muziekvideo’s en -fillers die door de PA zijn uitgezonden om de Palestijnse straat te ontsteken, te roepen om zelfmoordaanslagen en steekpartijen uit te voeren en ‘eer te herstellen’ en te vechten met ‘dolken en messen’ en ‘Jeruzalem te verlossen’.

Overigens was dit niet voor het eerst dat PA Buitenland minister Riyad Al-Malki dreigde met een religieuze oorlog tegen Israël. Op de officiële Palestijnse omroep PA TV News, zei Al Malki op 1 mei 2020:

Deze stap [Israëls annexatie van de Jordaanvallei] als deze wordt uitgevoerd … zal de Al-Aqsamoskee – de eerste gebedsrichting, de tweede moskee [ter wereld] en het derde [meest] heilige heiligdom – onder Israëlische controle plaatsen voordat deze wordt vernietigd en de vermeende Tempel op zijn plaats wordt gebouwd. Als deze stap wordt uitgevoerd, zal dit conflict van een politiek in een eindeloos religieus conflict veranderen.

Net alsof het al niet altijd een religieuze oorlog is geweest tussen islam en het Jodendom. Wie er het Covenant van Hamas uit 1988 op naleest, kan het daar letterlijk lezen:

Israël zal bestaan ​​en zal blijven bestaan ​​totdat de islam het zal vernietigen, net zoals het anderen ervoor heeft vernietigd. Het land Palestina is een islamitische Waqf [Heilige Bezit] ingewijd voor toekomstige moslimgeneraties tot de dag des oordeels. Niemand kan er afstand van doen of een deel ervan, of een deel ervan loslaten [Art. 11]. Palestina is een islamitisch land … Aangezien dit het geval is, is de bevrijding van Palestina een individuele plicht voor elke moslim, waar hij zich ook bevindt. [Art. 13]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik “PA foreign minister fans the flames of ‘religious war’” van 15 juni 2020 en een artikelPA Foreign Minister: Israel plans to “destroy” the Al-Aqsa Mosque and build “the alleged Temple”” van 1 mei 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “PA minister van Buitenlandse Zaken wakkert de vlammen aan van ‘religieuze oorlog’

Reacties zijn gesloten.