Israëlische marine verijdelt Hamas’ wapensmokkel van de noordelijke Sinaï naar Gaza

In een gezamenlijke operatie met de Israëlische marine, IDF Intelligence en de Shin Bet heeft de IDF een paar weken geleden een poging tot het smokkelen van wapens vanuit de kust van Noord-Sinaï naar Gaza verijdeld.

Na de Shin Bet-activiteit werden de terroristen die bij de smokkel zijn betrokken, geïdentificeerd. Samenwerking tussen de organisaties maakte de detectie mogelijk van het vaartuig dat verdacht werd van de smokkel.

De maritieme inlichtingendiensten van de Israëlische marine hebben het verdachte schip gelokaliseerd en marinetroepen gestuurd om het te achtervolgen. Na een achtervolging werd het schip door de Israëlische marine geënterd en werden twee terroristen aan boord aangehouden en overgebracht naar de Shin Bet voor verder verhoor.

Uit het onderzoek van de terroristen bleek dat de in beslag genomen wapens bestemd waren voor gebruik door de terreurgroep Hamas. Bovendien werden tijdens het onderzoek details verkregen over de marinesmokkels van Hamas, informatie over smokkelaars en uitrusting die werd gebruikt voor de opbouw van geweld in verband met de terreurgroep Hamas.

Een van de aangehouden moslimterroristen is Mahmoud Bakir, een senior smokkelaar die met Hamas en andere terreurgroepen in Gaza heeft gewerkt. De terreurgroep Hamas is sinds 2007 de feitelijke regeringsmacht in Gaza, nadat zij met geweld de leiding had genomen in de Slag om Gaza. Sindsdien is het zijn middelen blijven besteden aan het vermoorden van Israëlische burgers in een reeks terreuraanslagen.

Video: Israeli Navy Thwarts Hamas Plot


Bronnen:

♦ naar een artikelWatch – IDF thwarts major Hamas’ smuggling of weapons into Gaza” van 17 juni 2020 op de site van Behind The News (BTN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.