Corruptie: een belangrijke oorzaak van het Palestijnse lijden

In deze exclusieve video, gepubliceerd door het Kohelet Policy Forum (KPF), komt Yasser Jadallah aan het woord, een insider in het kantoor van de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, die de corruptie aan de top van de PA onthult.

Daarin wordt tevens onthuld wat er gebeurd is (en nog gebeurt!) met de hulpgelden die aan de Palestijnse Autoriteit werden gedoneerd. Tevens worden de absurde en corrupte tactieken onthuld die plaatsvinden aan het hoofd van de Palestijnse Autoriteit.

Dit zijn ongekende lekkages, zonder censuur, de schokkende daden van corruptie en machtsmisbruik op het kantoor van de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas (Abu Mazen).

In de video beschrijft Jadallah het lot van de donaties aan de Palestijnse Autoriteit door de Europeanen en de Arabische landen, die volgens hem door de vertrouwelingen van Abu Mazen worden omgeleid naar geheime rekeningen van de familie van Abbas; zijn kinderen en kleinkinderen.

Naar verluidt begon Jadallah eerst met het beschuldigen van het kantoor van Abu Mazen van corruptie, wat hem moeilijkheden bezorgde met zijn collega’s. Hij werd later neergeschoten en gevangengezet voordat hij naar België vluchtte, waar hij politiek asiel heeft aangevraagd.

Shocking Video revealing corruption within the Palestinian Authority

Volgens Jadallah is president Mahmoud Abbas, ondanks zijn hoge leeftijd (85), niet zo seniel als hij wordt gezegd en zou hij op de hoogte zijn van alles wat in zijn kantoor gebeurt. Hij ‘speelt het spel van corruptie, zelfs beter dan Abu Amar (Yasser Arafat)’.

Mahmoud Abbas geeft zijn financieel directeur, Mahmoud Salameh, en zijn officemanager Intissar Abu-Amarrah het volste vertrouwen. Deze twee personen controleren alle budgetten en alle leden van de PA-administratie.

De hoofden van PA-entiteiten en overheidsinstanties, organisaties en hoge functionarissen van de PLO en de PA zijn volledig toegewijd, loyaal en bereid om ‘de handen te kussen’ van Salameh en Abu-Amarah, zodat hun deel van de begrotingen vlot en zonder vertraging wordt besteed.

Ten slotte onthult Jadallah in de video een ander probleem genaamd het ‘zes maanden decreet‘, dat een belangrijke factor is bij het verbergen van financiële corruptie binnen het presidentiële kantoor.

Mahmoud Abbas heeft inderdaad een presidentieel bevel uitgevaardigd waarin de financieel directeur (Mahmoud Salameh) wordt gemachtigd om alle facturen van het kantoor elke zes maanden te vernietigen.

In werkelijkheid worden deze facturen dagelijks vernietigd, volgens Jadallah…. Dit decreet helpt Abbas’ kantoor om de corruptie voor de ogen van de media en het publiek te verbergen door het papieren spoor te vernietigen.

Terror racket and corruption
by Pierre Rehov


Bronnen:

♦ naar een artikel van Avi Abelow “Palestinian Authority Whistleblower Exposes the Truth Ignored by All” van 17 juni 2020 op de site van Israel Unwired

♦ naar een artikel van Rhys Davies “The case of Suha Jbara exposes the corruption and barbarism of the Palestinian Authority” van 20 december 2019 op de site van Euro News

♦ naar een artikel van Pierre Rehov “Corruption: A major cause of Palestinian suffering – documentary” van 6 mei 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Megan Giovannetti “Palestinians furious and fed up with corruption of Abbas’s ‘mafia’ PA” van 15 februari 2019 op de site van Middle East Eye

♦ naar een artikel van Elliott Abrams “Corruption in the Palestinian Authority” van 5 april 2018 op de site van Council Foreign Relations (CFR)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.