Mister ‘NO’ Saeb Erekat (PLO): Israël’s annexatieplannen vernietigen elke kans op vrede

Saeb Erekat, secretaris-generaal van het Uitvoerend Comité van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), zei zondag dat een toepassing van soevereiniteit over zelfs ‘één enkele centimeter’ van ‘bezet Palestijns Gebied’ door premier Binyamin Netanyahu elke kans op vrede in de regio vernietigt.

Erekat zei tijdens een virtuele bijeenkomst van Israëlische en buitenlandse journalisten:

Als Netanyahu doorgaat met de annexatie en apartheid, dan moet hij een bondgenoot zijn van de Amerikaanse racistische extremistische organisatie, Klu Klux Klan, en moet hij bereid zijn al zijn verantwoordelijkheden als bezettingsmacht op zich te nemen. Een annexatie betekent de vernietiging van de Palestijnse Autoriteit, en dit zal het einde zijn van een oplossing via onderhandelingen. De Israëli’s houden niet van de feiten en geloven dat het ontkennen van de feiten hun bestaan ​​ontkent. Zij [de Israëli’s] moeten beseffen dat annexatie apartheid en racisme betekent.

PA-functionarissen zijn verontwaardigd over het regeerakkoord tussen Netanyahu en minister van Defensie Benny Gantz, dat bepaalt dat de regering in juli de soevereiniteit over Judea en Samaria kan toepassen. Als reactie op de geplande verhuizing kondigde PA-voorzitter Mahmoud Abbas vorige maand aan dat de PA niet langer gebonden zou zijn aan een van de overeenkomsten met Israël.

De PA heeft ook haar strijd tegen het soevereiniteitsplan aan de Verenigde Naties voorgelegd, met het oog op een officiële veroordeling door de internationale instantie tegen de Joodse staat. De zogenaamde ‘minister van Buitenlandse Zaken’ van de PA Riyad al-Maliki zei zondag: “Dit verzoek kwam als onderdeel van de Palestijnse leiderschapsplannen om te voorkomen dat Israël zijn annexatie implementeert.”

De VN-secretarisraad zal op 24 juni een virtuele vergadering houden om het rapport van de VN-secretaris-generaal Antonio Guterres over de uitvoering van resolutie 2334 van de secretarisraad te bespreken, zei al-Maliki.

Hij wees erop dat de PA tijdens de bijeenkomst zal praten over de ernst van het Israëlische soevereiniteitsplan, waarbij hij de hoop uitspreekt dat de leden van de VN-Veiligheidsraad (UNSC) erover zullen spreken om zich voor te bereiden op de spoedzitting van de Algemene Vergadering van de VN (UNGA), wanneer de datum ervan is vastgelegd.

Vrijdag kondigde het aan dat het zal beginnen met het uitgeven van persoonlijke documenten voor Palestijnse Arabieren zonder dat de papieren door Israël gevalideerd worden zoals in het verleden.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Erekat: Annexation will destroy any chance of peace” en een artikelPA requests UN discussion on sovereignty” van 15 juni 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Mister ‘NO’ Saeb Erekat (PLO): Israël’s annexatieplannen vernietigen elke kans op vrede

  1. De goede man begint nu écht te brabbelen.

    Erekat die, samen met zijn bazen niets voor mekaar heeft gekregen behalve een miljoenen kapitaal voor zijn familie, is werkelijk de laatste die mag spreken.

    Een graag geziene gast in de linkse media, maar verder een totale politieke loser!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.