Fransen schreeuwen ‘vuile Joden’ op anti-racisme protesten in Parijs

Elke gelegenheid is goed om de Joden te beledigen en Israël van alle kwaad te beschuldigen. Zelfs bij een officiële antiracistische demonstratie! Zelfs in hartje Parijs!

Franse demonstranten tegen racisme schreeuwden antisemitische slogans, waaronder ‘Sales Juifs‘ (vuile joden) en zwaaiden met borden met de tekst ‘Israël aboratoire des violences policières’ (Israël, laboratorium voor politiegeweld) tijdens een bijeenkomst op de Parijse Place de la République op zaterdag 13 juni 2020, zo blijkt.

In het licht van de Black Lives Matter (BLM)-bijeenkomsten die plaatsvonden als protest tegen het politiegeweld in de VS, kwamen Franse demonstranten in de stad bijeen om te protesteren tegen de dood van Adama Traoré, een Malinese Franse man die in 2016 in hechtenis is genomen.

Volgens Valeurs, liepen de spanningen hoog op toen de politie eerst de mars blokkeerde, demonstranten vasthield op het plein, en vervolgens liet een contra-protestgroep een spandoek vallen van een nabijgelegen gebouw met de tekst ‘Gerechtigheid voor de slachtoffers van anti-wit terrorisme’.

Als reactie hierop werden demonstranten gehoord die tegen de tegen-demonstranten ‘vuile joden’ schreeuwden. De politieprefect heeft deze opmerkingen aan de magistraten gemeld, zeiden ze op hun Twitter-account. Naast de gezangen, waar de demonstranten hun vuist ophieven, meldde i24 dat demonstranten t-shirts droegen met de tekst ‘Justice for Palestine’ en met Palestijnse vlaggen zwaaien tijdens het evenement.

Plakkaten die omhoog werden gehouden, bevatten de zinsnede ‘Israël, laboratorium voor politiegeweld‘ en een ander spandoek met de tekst ‘Stop de slachtingen door Israël. Vrijheid en gerechtigheid voor Palestina.

Vorige week beschuldigde een Amerikaanse organisatie, de Amerikaanse Campagne voor Palestijnse Rechten, ook voor de dood van een aantal Afro-Amerikanen aan Israël, met het argument dat de IDF de Amerikaanse politie traint in tactieken die leiden tot schendingen van de mensenrechten.

De groep tweette: “Het Israëlische leger traint de Amerikaanse politie in racistische en repressieve politietactieken, die systematisch gericht zijn op zwarte en bruine lichamen“, met een link naar een rapport van Amnesty International uit 2016 dat dezelfde bewering doet.

Crif, de overkoepelende organisatie voor het Franse jodendom, hekelde het incident en zei: “Er kan geen strijd tegen racisme zijn die direct of indirect antisemitisme in haar gelederen tolereert.


Bronnen:

♦ naar een artikelFrance – Anti-racism protesters in Paris yell ‘dirty Jews’ at counter-protesters” van 14 juni 2020 op de site van The Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA)

♦ naar een artikel van Avi Abelow “Chants of “Dirty Jews” at Paris Anti-Racism Protest” van 14 juni 2020 op de site van Israel Unwired

♦ naar een artikel van Nathalie Sosna-Ofir “En 2020…”Sales Juifs” en plein Paris” van 13 juni 2020 op de site van Actualité Juive.fr

♦ naar een artikelFrance: Anti-Israel, anti-Jewish chants heard in huge Paris racial justice protest” van 14 juni 2020 op de site van i24NEWS

Een gedachte over “Fransen schreeuwen ‘vuile Joden’ op anti-racisme protesten in Parijs

  1. Ja onze anti racisme protesters laten geen kans onbenut om deze ‘niet op te lossen.

    Veel meer dan protesterende, plunderende en losgeslagen beeldenbestormende idioten hebben ze dan ook niet te bieden.

    Gaat het niet mee lukken, sorry!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.