Joods-orthodoxe man neergestoken in Stoke Newington, Londen

Een orthodoxe joodse man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op vrijdagochtend in Stoke Newington, Hackney, was neergestoken. Rabbi Alter Yaakov Schlesinger, een vijftiger uit de ultraorthodoxe Satmar-gemeenschap van Stamford Hill, kreeg meerdere steekwonden bij het incident, dat net voor 11 uur plaatsvond.

Getuigen ter plaatse zeggen dat leden van het publiek de verdachte vasthielden totdat hij door de politie werd gearresteerd. De aanvaller, een man van in de veertig werd op de grond vastgehouden door leden van het publiek. “Een man van in de veertig is gearresteerd op verdenking van poging tot moord.

De vermoedelijke dader, de 44-jarige Stanley Francis uit Stoke Newington, zal maandag in hechtenis verschijnen bij Thames Magistrates Court. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht nadat hij leed aan vermoedelijk lichte hoofdletsels,” aldus Jewish News.

Marie van der Zyl, voorzitter van de raad van afgevaardigden van Britse joden, zei:

We zijn ons bewust geworden van een vermeende gewelddadige misdaad tegen een chassidische jood in Stoke Newington. Onze gedachten zijn bij het slachtoffer en we bidden voor zijn spoedig herstel. Er is gemeld dat een man is gearresteerd en we hopen dat snel recht wordt gedaan. We onderhouden contacten met contacten in de Stamford Hill-gemeenschap om onze bezorgdheid en solidariteit te delen. We willen de burgers bedanken die de aanvaller in bedwang hebben gehouden en hem hebben uitgeschakeld totdat de politie arriveerde.

Video: arrestatie van Stanley Francis door omstaanders en bouwvakkers


Bronnen:

♦ naar een artikel van Lee Harpin “Jewish man stabbed in London’s Stoke Newington” van 12 juni 2020 op de site van The Jewish Chronicle

♦ naar een artikelJewish man stabbed in Stoke Newington” van 12 juni 2020 en een artikelMan charged with attempted murder after rabbi stabbed in Stoke Newington” van 13 juni 2020 op de site van Jewish News

♦ naar een artikel van Thomas Burrows “First picture of Rabbi dad-of-six stabbed in the street before hero workman tackled knifeman” van 13 juni 2020 op de site van The Sun

Een gedachte over “Joods-orthodoxe man neergestoken in Stoke Newington, Londen

  1. Zal niet de laatste zijn.
    In London heerst sowieso een messentrekkers epedemie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.