België: Holocaust TV reeks zegt dat Joden de Palestijnen ‘uitmoordden’ en ‘systematisch’ verdreven

Een Belgische staatsomroep stelde in een Holocaust-documentaire dat Joden herhaaldelijk ‘Palestijnen afslachtten’ en ‘systematisch’ verdreven.

De leugens werden op 26 mei uitgezonden in een commentaarstem in de vijfde aflevering van de Nederlandstalige televisiedocumentaireserie getiteld ‘Kinderen van de Holocaust’, geproduceerd door de VRT-omroeporganisatie.

De verteller zei over de dagen na het einde van het Britse mandaat over Palestina in de aflevering van 48 minuten:

Nadat zeven Arabische legers de oorlog hadden verklaard en Israël waren binnengevallen in mei 1948, vernietigde het Israëlische leger systematisch Palestijnse dorpen, verdreef de bevolking en vernietigde hun huizen. In de burgeroorlog tussen Arabische en joodse inwoners van het mandaat die aan de Arabische invasie voorafgingen, pleegden Joodse milities massamoorden in 20 Palestijnse dorpen, waardoor honderdduizenden Palestijnen op de vlucht sloegen.

De serie vermeldt noch de Arabische moord op honderden Joodse burgers in de jaren 1947-49, noch tientallen Arabische nederzettingen die intact zijn gelaten en samen met hun inwoners in de staat Israël zijn opgenomen.

Het Forum van Joodse Organisaties van het Vlaamse Gewest protesteerde in een brief aan de VRT tegen de voorstelling en betwistte de bewering over ‘bloedbaden’ door Joden. ‘Deze aanstootgevende en demonstratief onnauwkeurige presentatie trekt impliciet af van de berichten van de overlevenden van de Holocaust’, interviewde Hans Knoop, de woordvoerder van de Joodse groep.

Holocaust-overlevende Regina Sluszny, die voor de documentaire werd geïnterviewd, vroeg de VRT om de controversiële beweringen te corrigeren. Israëls ambassadeur in België, Emmanuel Nachson, noemde de claim in een brief aan de VRT ‘irrelevante politisering’.

Hoofdredacteur van de VRT Geert Clerbout verdedigde de uitspraken en zei dat deze waren doorgelicht door ‘vier Vlaamse professoren met een grote expertise op dit gebied’. Clerbout is van opleiding historicus en werkt als eindredacteur mee aan verschillende VRT-programma’s

De Vlaamse omroep VRT is bij herhaling betrokken geweest bij tal van controverses over de behandeling van Israël en de Tweede Wereldoorlog. In 2008 trok de omroep een advertentie voor een reisshow met Adolf Hitler.

In 2015 zond VRT zonder verder commentaar een gids uit in het voormalige vernietigingskamp Auschwitz die luisteraars vertelde over Israël: “Ik ben een antisemiet omdat ik denk dat het een schandaal is dat niet kan worden toegestaan. Het kan niet gebeuren.”

Plaatje hierboven: Maandag, 7 januari 2013. Nieuwsanker Kathleen Cools (links) haalt op de Vlaamse omroep VRT NWS uit naar een imaginaire Joodse Lobby in België in het programma Terzake/Canvas. Rechts achteraan geeft Ankie Spitzer-Rechess commentaar vanuit Israël. Na afloop mijmerde de populist Cools diep zuchtend: “Die Juden sind unser Unglück!” [beeldbron: screenshot VRT]]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “Belgian Holocaust series says Jews ‘massacred’ and ‘systematically’ displaced Palestinians” van 12 juni 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

2 gedachtes over “België: Holocaust TV reeks zegt dat Joden de Palestijnen ‘uitmoordden’ en ‘systematisch’ verdreven

  1. Het gebrek aan kennis, jarenlange blootstelling aan propaganda & hersenspoeling vermengd met een aangeboren Jodenfobie profileren waarom de media vaak fake media worden genoemd.

    Het excuus van de makers & hoofdredacteur VRT dat “de texten door 4 Vlaamse Professoren met grote expertise op dit gebied” zijn doorgelicht” zegt alles over de expertise van de Vlaamse Professoren & de makers.

    Hopelijk was een van die ‘experts’ niet de persoon die ons dagelijks kwam voorlichten over het coronavirus.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.