Israëlische Arabier veegt in Zuid-Afrika de vloer aan met BDS-leiders +video

Plaatje hierboven: Yoseph Haddad, een Israëlische arabier, in Zuid-Afrika “fighting BDS LIES“[beeldbron: screenshot 4IL]

In Zuid-Afrika nam Yosaph Haddad onlangs deel aan een debat met BDS-activisten en leiders met als theme “Is Israël een Apartheid staat?” Het debat werd rechtstreeks uitgezonden op de Z-Afrikaanse televisie.

Voor de BDS-beweging werd het een totale afgang. Met iemand zoals Haddad aan tafel worden leugens snel blootgelegd. Maar zeg nu zelf: als het de bedoeling van de BDS-beweging was/is om de waarheid te delen, dan zoudenze toch de waarheid vertellen?

Maar dan zouden ze moeten toegeven dat ze ongelijk hebben. Dat ze gelogen hebben. Maar zelfs als een Israëlische Arabier zélf zegt dat ze ongelijk hebben, proberen ze nog steeds leugens te verspreiden. Hun doel is niet om de waarheid te delen. Hun doel is om Israël te demoniseren.

Yoseph Haddad
Anders zouden BDS-activisten niet proberen om Yoseph Haddad, een 34-jarige Israëlische Arabier, het zwijgen op te leggen. Ze zouden zijn opvattingen verwelkomen! En het zijn niet alleen ‘views’. Het is een objectieve zaak, niet subjectief. Haddad deelt de feiten over Israël.

Yoseph Haddad is de CEO van Together – Vouch for Each Other. Een NGO die een brug wil slaan tussen de Arabische sector van de Israëlische samenleving en de Israëlische samenleving als geheel. Yoseph Haddad omschrijft zichzelf als een christen-Arabische Israëliër.

Hij was geboren in Haifa en diende in de Israel Defense Forces (IDF). Israëlische Arabieren hoeven niet te dienen, maar Haddad bood zich op 18-jarige leeftijd als vrijwilliger aan.

Als veteraan van het Israëlische leger herstelde hij van een ernstige verwonding. Nu verdedigt hij Israël en dringt hij er bij de Israëlische Arabieren op aan om te integreren in de Israëlische samenleving.

BDS-leugens
BDS-activisten geven niets om vrijheid. Ze geven niets om Arabieren. En dat blijkt uit deze video. Zo wilde de BDS-activist geen antwoord geven op de vraag van Yoseph Haddad of hij een COVID-19-vaccin zou gebruiken als Israël er een zou ontwikkelen. Waarom? Omdat hij weet dat het in werkelijkheid onmogelijk is om de Joodse staat te boycotten.

Natuurlijk zou hij het vaccin gebruiken! Net zoals hij technologie en andere dingen gebruikt die Israël heeft ontwikkeld, maar hij heeft waarschijnlijk geen idee. Of hij weet het wel, maar hij weigert het toe te geven. Israël heeft zoveel aan de wereld gegeven dat het nagenoeg onmogelijk is om het land te boycotten.

Als een Israëlische Arabier zoals Yoseph Haddad bereid is zoveel op te offeren om de Joodse staat te verdedigen, kunnen we allemaal leren hoeveel we zelf moeten inzetten om voor Israël te vechten. En dat is niet alleen omdat Israël de enige Joodse staat is.

Maar iedereen die de waarheid wil verdedigen, moet Israël verdedigen. Iedereen die om vrijheid geeft, moet Israël verdedigen. Misschien kunnen we niet allemaal zo sterk en actief zijn als Yoseph Haddad, maar we kunnen allemaal ons steentje bijdragen om de waarheid over Israël te verspreiden.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Leah Rosenberg “Israeli Arab humiliates the entire BDS Movement” van 9 juni 2020 op de site van Israel Unwired

♦ naar een artikel van Ann Green “Yoseph Haddad: Arab, Christian, Defender of Israel” van 5 februari 2019 op de site van Jewish Boston

Een gedachte over “Israëlische Arabier veegt in Zuid-Afrika de vloer aan met BDS-leiders +video

 1. “Next time you come to Israel….don’t lie”.
  “Volgende keer als je naar Israel komt…….lieg niet”

  Onmogelijk!
  Liegen is een existentioneel deel van de BDS.

  Deze ‘Black Afrikaanse tante werd ‘tot 3 x toe aangehouden’ onderweg van het vliegtuig tot de douane……LOL!

  Yoseph Haddad daarentegen is een voorbeeld van de integratie tussen Israeli’s van verschillende afkomst & achtergrond die niet hoeft te liegen om zijn punt te maken.

  Iets waar ze in Zuid Afrika & Europa een voorbeeld aan kunnen nemen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.