Opmerkelijk: Israël schaft bancaire sancties af om opnieuw terroristen te verlonen voor hun moorden

Plaatje hierboven: De Palestijnse premier Mohammad Shtayyeh zei in een interview van 8 juni 2020 op Palestine TV: “We zullen doorgaan met het betalen van salarissen aan families van gevangenen en ‘martelaren'” [beeldbron: Memri]

Israël schorste het bevel dat banken van de Palestijnse Autoriteit strafte voor het overmaken van salarissen aan families van terroristen die Israëlische joden vermoordden, een programma dat ook wel bekend staat als ‘betalen om te doden’.

Een bocht van zowat 180 graden. Wie daar nog een touw aan kan vastknopen daar moet je beslist een politieker voor zijn [sic].

Voormalig Defensie minister Naftali Bennett van de rechtse Yamina-partij had op 10 mei 2020 het bevel gegeven om de bankrekeningen van de Palestijnse Autoriteit te bevriezen die gebruikt werden voor het financieren van terrorisme tegen Israël.

Echter de nieuwe minister van Defensie Benny Gantz van de centrumlinkse Blauw & Witte partij heeft op maandag 8 juni 2020 deze maatregel opnieuw geannuleerd. De achterliggende redenen tot deze koerswijziging zijn nog onduidelijk.

Een furieuze Naftali Bennett zei:

De Israëlische regering heeft besloten de achtervolging van terroristen stop te zetten en het hen gemakkelijker te maken. Op 10 mei trad een bevel in werking dat ik als minister van Defensie uitvoerde, dat voor het eerst banken in de Palestijnse Autoriteit verbood om geld over te maken naar terroristische families, naar moordenaars. We hebben het over 100 miljoen NIS per maand. Het bevel ging in op 10 mei, maar Benny Gantz trad in functie en annuleerde in wezen dit bevel. Dit is zowat de eerste daad van Benny Gantz als minister van defensie. Niemand begrijpt de logica. Terwijl we proberen erachter te komen, leggen we uit dat we in de loop van de soevereiniteit de Palestijnen willen kalmeren en rustig houden. Er wordt ons verteld dat de families van moordenaars en terroristen boos waren, wat leidde tot geweld tegen de banken en de leiders van de PA. De leiders van de Autoriteit zetten de minister van Defensie onder druk en de minister van Defensie heeft deze maatregel opgeschort. Ik roep onze premiers Gantz en Netanyahu op -om de order te herstellen. Stop met het overmaken van geld aan terroristen. Je moet weten dat al dit geld doorgaat gaat naar de moorden, de terroristen en de families van terroristen die zijn gedood tijdens een aanslag. Zij zijn de brandstof die het kruis van het terrorisme aandrijft. Het meeste terrorisme van vandaag wordt gedreven door financiële prikkels. De ‘uitgang’ voor een Palestijn is de moord op joden. Zonder dit verdwijnt de prikkel, dus moeten we die stoppen. De beslissing van Netanyahu en Gantz geeft terrorisme de wind in de rug.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Avi Abelow “New Defense Minister Cancels Order that Punished Palestinian Authority for Rewarding Terrorists” van 9 juni 2020 op de site van Israel Unwired

♦ naar een artikelPalestinian Prime Minister Mohammad Shtayyeh: We Are Reconsidering Our 1993 Recognition Of Israel; We Will Continue To Pay Salaries To Families Of Prisoners And ‘Martyrs’” van 9 juni 2020 op de site van Memri

♦ naar een artikelBennett: Stop transferring funds to terrorists; Yamina leader blasts Gantz, Netanyahu for freezing order against PA banks used by terrorists. ‘Their decision gives a tailwind to terror.’” van 8 juni 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Opmerkelijk: Israël schaft bancaire sancties af om opnieuw terroristen te verlonen voor hun moorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.