Saoedi-Arabië: ‘Palestina’ heeft nooit bestaan; dat is een illusie; we moeten realistisch worden

De Saudische schrijver Abdulhameed Al-Ghobain zei in een show van 21 mei 2020 op Etejah TV (Irak) dat er nooit een onafhankelijke Palestijnse staat was, aangezien het gebied voorheen onder het gezag stond van het Ottomaanse Rijk, gevolgd door de Britten.

Hij wees erop dat de meeste Arabische landen in het begin van de 20e eeuw – sommigen pas in de jaren 70 – waren opgericht en dat de Arabieren, de Arabische Liga en de Palestijnen hadden geweigerd een onafhankelijke Palestijnse staat op te richten toen Israël eind jaren ’40 werd gesticht.

Bovendien zei Al-Ghobain dat hij tot de conclusie is gekomen dat de Palestijnse zaak een illusie is en dat deze nooit een echte en rechtvaardige oorzaak is geweest. Hij bekritiseerde ook de Arabieren en Arabische leiders voor het gebruik van op emotie gebaseerde slogans die niets met de realiteit te maken hebben.

Abdulhameed Al-Ghobain:

Wat is de betekenis van ‘bezetting’? Dat is hetzelfde als toen de VS Irak binnenvielen. Dat wordt als bezetting beschouwd. Maar er was geen erkende Palestijnse staat. Het behoorde tot de Ottomaanse bezetting, of liever de Ottomaanse Staat en vervolgens naar de Britten. Wanneer waren de Arabische staten echt gevestigd? Dat gebeurde aan het begin van de vorige eeuw. We moeten toegeven dat sommige ervan pas in de jaren zeventig werden opgericht.

[..]

Israël werd in 1947 als staat gesticht. Er was vraag om een ​​Palestijnse staat op te richten. De Palestijnen, de Arabieren en zelfs de Arabische Liga weigerden te erkennen dat er een Palestijnse staat zou moeten zijn. Misschien zou de situatie anders zijn geweest als er een [Palestijnse staat] was gevestigd. Dus voor ons om al die jaren te wachten, onze Arabische natie te vernietigen, onze economieën te vernietigen en niets te bereiken, omwille van een illusie … om je de waarheid te vertellen, kwam ik tot de conclusie dat deze kwestie geen echte kwestie was, op geen enkel moment in de geschiedenis. Als het een echte en rechtvaardige zaak was, dan zouden ze [de ‘Palestijnen’ een staat] hebben.

[…]

Allereerst zouden we heel goed weten dat de Arabische en islamitische volkeren in het algemeen emotioneel zijn. Ze worden gedreven door emotie. Je kunt dit niet scheiden van de realiteit. .. Toen Gamal Abdel Nasser de slogans van pan-Arabisme en de bevrijding van Palestina ter sprake bracht … En daarna Saddam Hoessein … waren het niets dan slogans, net als de slogans van de [moslim] broederschap vandaag, met alle respect. Ze praten alleen in slogans, emotionele woorden die niets met de realiteit te maken hebben. Als we naar dingen kijken, moeten we realistisch zijn.


Bronnen:

♦ naar een artikelSaudi Writer Abdulhameed Al-Ghobain: Palestine Was Never An Independent State; The Palestinian Cause Is An Illusion; Arabs, Leaders Use Emotional Slogans That Have Nothing To Do With Reality” van 21 mei 2020 op de site van The Middle East Media Research Institute (Memri)

Een gedachte over “Saoedi-Arabië: ‘Palestina’ heeft nooit bestaan; dat is een illusie; we moeten realistisch worden

  1. Benieuwd wanneer die boodschap in Europa gaat aankomen!

    Het lijkt erop dat de Arabische landen een verlichting doormaken en het Westen een totale regressie.

    Die demo’s tegen racisme en het neerknielen of voeten kussen van zwarte mensen gaan dit echt niet goedmaken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.