Palestijnse Autoriteit bereidt zijn volk voor op een nieuwe intifada tegen de Joden van Israël

De terreurgroep Hamas waarschuwde op maandag voor de gevolgen indien Israël de soevereiniteit toepast over delen van Judea en Samaria: “De uitvoering van het annexatieplan en het veroorzaken van schade aan de Al-Aqsa-moskee zal leiden tot het uitbreken van een intifada tegen de ‘bezetting’“.

Ook in de Palestijnse Autoriteit klinkt de roep naar een nieuwe intifadah steeds luider en worden de Palestijnen de facto mentaal voorbereid op een nieuwe revolte. Premier van de PA Mohammad Shtayyeh dreigde gisteren: “Als Israël gebieden van Judea en Samaria annexeert, kan de PLO de erkenning van Israël annuleren.

De PA creëert momenteel een sfeer van terreur en oorlog voor de Palestijnse straat, zodat de bevolking bereid zal zijn geweld en terreur tegen Israël te gebruiken, als de leiding dat wil. Dit volgt op het feit dat Abbas alle samenwerking met Israël beëindigt.

Een eindeloze stroom van muziekvideo’s en fillers waarin wordt opgeroepen tot moord en geweld, inclusief beelden van Palestijns geweld en rellen, worden al weken uitgezonden op een van de tv-stations die de PA controleert.

De volgende video over het aanzetten tot terreur is slechts een teaser van de vele die de afgelopen twee weken allemaal op PA TV Live zijn uitgezonden waarin de PA oproept tot het vermoorden van Joden: “Herstel de glorie van Khaibar, De Zonen van Zion zijn in mijn land en schenden mijn eer” zingen de ‘Palestijnen’ hysterisch.

Het lied roept op tot moord op Joden omdat het vraagt ​​om “de glorie van Khaibar te herstellen.” Khaibar is de naam van het laatste joodse dorp dat in 628 door het leger van Mohammed werd verwoest en geplunderd. Vele Joden werden vermoord in die veldslag, die het einde betekende van de joodse aanwezigheid in Arabië.

Er zijn moslims die deze gebeurtenis zien als een voorbode van toekomstige oorlogen tegen joden. Op extremistische bijeenkomsten en betogingen wordt deze slogan vaak gezongen als een bedreiging voor joden, die hen waarschuwt dat ze hun komende nederlaag en slachting door moslims mogen verwachten. Het lied rechtvaardigt zijn oproep tot moord met de bewering dat de joden – ‘de zonen van Zion’ – ‘mijn eer schenden’:

Israël en Joden beschuldigen van ‘het overtreden van mijn eer’ is zeer belangrijk. Palestinian Media Watch meldde vorige week dat een topfunctionaris van de PA, hoofd van de PA’s Islamitische Rechtbanken Mahmoud Al-Habbash, onlangs aanvallen op Palestijnse ‘eer’ heeft opgenomen als hoofdmisdrijven waarvoor er een ‘verplichting’ is om te vechten en toestemming om Israëli’s te doden.

Hij haalde daarbij een citaat uit de 7de eeuwse Koran aan, het ultieme handboek van de jihadist en Jodendoder: “Dood ze [de Joden] waar je ze ook vindt.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik en Itamar Marcus “PA calls for murder of Jews in suicide bombings and stabbings to ‘restore honor’” van 8 juni 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “Palestijnse Autoriteit bereidt zijn volk voor op een nieuwe intifada tegen de Joden van Israël

  1. Eigen volk eerst.

    Natuurlijk moet éérst het volk zich opofferen voor ‘de palestijnse zaak’, terwijl de leiders in Armani pakken & privé vliegtuigen de wereld rondreizen om deze zaak te bepleiten vanuit chique hotels bij exclusieve avondmaals.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.