Zangeres Dua Lipa haalt uit naar ‘Fake-Jews in Israëlische regering die Hamas creeërden’

Een petitie die door duizenden Israëli’s is ondertekend, is woensdag naar minister van Defensie Benny Gantz en minister van Cultuur Hili Tropper gestuurd, waarin ze werd opgeroepen om Galei Tzahal – Army Radio te instrueren om te stoppen met het spelen van liedjes van popster Dua Lipa, meldde Mako-nieuws.

De Britse 24-jarige Dua Lipa werd geboren in Londen uit Albanese ouders die in 1992 gevlucht waren uit Pristina (tegenwoordig Kosovo).

De petitie, georganiseerd door de pro-Israëlische waakhond Im Tirtzu, kwam nadat Lipa zondag verontwaardiging veroorzaakte door een anti-Israëlische en anti-IDF-post te delen met haar 46 miljoen volgers op Instagram waarin Dua Lipa ondermeer de Israëlische regering ervan beschuldigde ‘nep-joden’ te zijn die Hamas hebben gecreëerd:

Terwijl iedereen in de stemming is om over mensenrechten te praten, gebeurt dit DAGELIJKS in Palestina, betaald door onze belastingbetalers. De grote, stoere jongens van de # IDF genieten enorm van het slaan en neerschieten van kinderen. Ze hebben zelfs shirts met een zwangere Palestijnse vrouw met een sluipschutter op haar buik met de tekst ‘1 shot two kills’. Maar maak je geen zorgen. Het zijn allemaal terroristen, dus het zit allemaal goed. We begrijpen het volledig.

[..]

Als mensen #freepalestine zeggen, betekent dit niet dat enge moslims Tel Aviv tegenkomen en de leuke dansfeesten op het strand verpesten. Het is eerder een eenvoudig verzoek om soevereiniteit en vrijheid. De enige rechtvaardiging waarom ze vrijheid niet verdienen, is omdat Hamas oproept tot de vernietiging van Israël. Wat volkomen HYSTERISCH is, dat de Verenigde Staten (nep-christenen in het middenwesten) en Israël (nepjoden in de Israëlische regering) SIMPEL Hamas heeft gecreëerd voor al jullie genieën om te geloven dat Hamas de reden zijn voor de decennia van bezetting, onderdrukking, etnische zuivering en MOORD. 

In reactie op de post ondertekenden duizenden Israëliërs de petitie waarin ze riepen om Lipa’s liedjes te halen uit Army Radio’s Galgalatz, het populairste radiostation van Israël, dat opereert onder het ministerie van Defensie. Dov Trachtman, de digitale mediamanager van Im Tirtzu  schreef in de petitie:

In het licht van de opruiing tegen IDF-soldaten, antisemitisme, bloedlibellen, complottheorieën en de flagrante leugens in de post die de zanger deelde, is het niet passend dat een bij de IDF aangesloten radiostation haar liedjes blijft uitzenden. Het is ondenkbaar dat het radiostation van het leger iemand blijft promoten die tegen IDF-soldaten ingaat. De minister van Defensie en de minister van Cultuur moeten een einde maken aan deze absurditeit.

Army Radio (van het leger) reageerde op de petitie: “Galgalatz boycot geen enkele artiest. De nummers worden gekozen naar goeddunken van de redacteuren van elk segment.


Bronnen:

♦ naar een artikelDua Lipa’s anti-Israel ‘fake Jews’ rant sparks calls for boycott; UK-born pop star comes under fire after accusing Israel, IDF of brutality against Arabs and demanding establishment of Palestinian state” van 3 juni 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelDua Lipa shares anti-Israel post on Instagram” van 2 juni 2020 op de site van The Jerusalem Post

2 gedachtes over “Zangeres Dua Lipa haalt uit naar ‘Fake-Jews in Israëlische regering die Hamas creeërden’

  1. Deze dame spuwt onzin via haar opgespoten dua lipa’s & gespleten tong.

    Zij is niet de énige van haar generatie die een mening verkondigen zonder de nodige bagage over het onderwerp.

    In de fake wereld van vandaag is het vooral doel om ‘sociale’ meeloper te zijn i.p.v. geinformeerde individualist.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.