Libanon: ‘Elke stem die strijd bevordert, is een Hebreeuwse stem, ook al spreekt ze in het Arabisch’

In het weekend waren er rellen tussen soennieten en sjiieten in Libanon. Soennitische demonstranten riepen zaterdagmiddag op tot vervroegde verkiezingen, maatregelen ter bestrijding van corruptie en economische rechtvaardigheid, en tot ontwapening van Hezbollah.

In reactie daarop brachten enkele sjiitische jongeren video’s uit waarin ze Mohammeds vrouw Aisha beledigden, die hielp de soennitische / sjiitische kloof teweeg te brengen door zich te verzetten tegen Mohammeds schoonzoon Ali, die de sjiieten vereren.

Dertien eeuwen later na die interne islamsplit na de dood van profeet Mohammed, zijn die onderlinge vetes van toen nog altijd niet bijgelegd. Sjieten en Soennieten haten elkaar als de pest en wiens schuld is dat? De Joden natuurlijk!

Soennitische en sjiitische leiders probeerden de spanningen in Beiroet wat te verminderen door te doen wat ze altijd doen: de joden de schuld geven van alles wat er misloopt. Te warm of te koud? ’t Is al de schuld van de Joden:

Parlementsvoorzitter Nabih Berri (Amal-partij – sjiiet) waarschuwde zondag dat ‘er weer een sektarische strijd opduikt om het land en zijn nationale eenheid te vermoorden en de burgerlijke vrede te bereiken’. ‘Vervloekt is iedereen die hem wakker maakt en op zijn hoede is om niet in zijn inferno te vallen, want hij zal alles vernietigen en zelfs zijn samenzweerders en financiers zullen niet veilig blijven’, waarschuwde Berri.

[..]

En veroordelend de ‘beledigingen tegen islamitische en christelijke heiligen en symbolen, vooral tegen de vrouw van de profeet Mohammed, Sayyida Aisha,’ merkte Berri op dat ‘elke handeling die gericht is op de eenheid, veiligheid, stabiliteit en het naast elkaar bestaan ​​van de Libanezen, is een Israëlische daad, ongeacht waar deze vandaan komt. Elke stem die strijd onder de zonen van hetzelfde land en dezelfde religie bevordert, is een Hebreeuwse stem, zelfs als die Arabisch spreekt’, voegde de spreker toe.

Sinds Libanese sjiieten in wezen vazallen zijn voor Iran, is het geen verrassing dat Berri’s woorden die van Ayatollah Qabalan in Iran weergaven:

In een verklaring beschreef Ayatollah Qabalan dergelijke pogingen [om sektarische strijd aan te moedigen] als complotten die in overeenstemming zijn met de doelstellingen van de zionistische Regime van Israël, meldde al-Ahed News.

In een tijd waarin racisme in het nieuws is, wordt het alledaagse antisemitisme van Arabische en moslimpolitieke leiders nog steeds ronduit genegeerd door juist de mensen die doen alsof ze het meest geven om onverdraagzaamheid en haat.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Lebanese parliament speaker: “Any voice promoting strife is a Hebrew voice, even if it speaks in Arabic”” van 7 juni 2020 op de site van Elder of Ziyon Blog

♦ naar een artikel van Abby Sewell “Lebanon’s President Aoun calls for peace after night of sectarian clashes” van 7 juni 2020 op de site van Al Arabya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.