Rechtse Poolse journalist noemt Joden ‘meedogenloos’ en de Holocaust een ‘mythe’

Elke Pool kreeg het antisemitisme met de moedermelk ingezogen. Niemand moet ons vertellen hoe we ons standpunt moeten uiten en hoe we de doden kunnen eren” (Israëls interim-minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz, Polen, 17 februari 2019 [bron])

Een Poolse antisemitisme-waakhondgroep haalt scherp uit naar de rechtse journalist Rafal A. Ziemkiewicz omtrent zijn nieuwste boek ‘Cham niezbuntowany‘, waarin hij de Joden ‘meedogenloos’ en de holocaust ‘een mythe’ noemt.

De Open Republic Association stelde tegen het parket van Warschau dat het boek, dat vorige week in de winkels lag, een crimineel voorbeeld is van aanzetten tot haat op basis van nationaliteit. Ziemkiewicz schrijft er ook in dat jonge Israëli’s ‘moordmachines’ zijn.

De verklaring van de vereniging zegt dat fragmenten uit het boek dat online is gepubliceerd “er geen twijfel over laten bestaan ​​dat het boek antisemitische opvattingen verkondigt die bedoeld zijn om Jodenhaat te promoten en dat het de historische feiten over de Holocaust van joden tijdens de Tweede Wereldoorlog in twijfel trekt.”

De Vereniging haalde een citaat uit het boek: “Het zionisme vanwege de holocaust, of beter gezegd de mythe van de holocaust, die ze zelf had gecreëerd, kreeg een bijzondere wreedheid. De Shoah heeft bewezen, zeggen zijn vooraanstaande vertegenwoordigers vandaag, dat joden meedogenloos moeten zijn.

In 2018 annuleerde Ziemkiewicz, die ook een populaire sciencefictionauteur is, een spreekbeurten tournee in het Verenigd Koninkrijk nadat leden van het Britse parlement en andere campagnevoerders zich hadden uitgesproken tegen zijn opvattingen, die zijn beschreven als antisemitisch, islamofoob en homofoob.

De premier van Polen verklaarde onlangs dat zijn regering geen vergoeding zal betalen voor Joodse goederen die verloren zijn gegaan tijdens de Tweede Wereldoorlog omdat, zo zei hij “de Polen het grootste slachtoffer van de oorlog waren.” Hoewel er bijna twee keer zoveel Poolse Joden werden vermoord dan niet-Joodse Polen.

Premier Mateusz Morawiecki legde de verklaring af op zaterdag tijdens de “patriottische picknick” in de stad Pultusk in centraal Polen. “Wij waren hier de meest vermoorde slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog en we zullen nooit akkoord gaan met betalingen voor wie dan ook, welke compensatie dan ook”, zei Morawiecki.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Katarzyna Markusz “Right-wing Polish journalist calls Jews ‘ruthless’ and the Holocaust ‘a myth’ in new book” van 4 juni 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Een gedachte over “Rechtse Poolse journalist noemt Joden ‘meedogenloos’ en de Holocaust een ‘mythe’

  1. Jodenhaat in Polen ….via de moedermelk & “educatie”.
    Kunnen ze protesteren wat ze willen….feiten zijn feiten!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.