Palestijnse Autoriteit: Hamas neemt illegaal land over en belast inwoners

Het persbureau Wafa van de Palestijnse Autoriteit heeft de terreurorganisatie van Hamas in de Gazastrook de schuld gegeven van het illegaal overnemen van tienduizenden dunams land dat eigendom is van inwoners, en het belasten van iedereen die niet over kadastrale documenten beschikt.

Volgens het Wafa-rapport heeft Hamas hiervoor een bijzondere commissie aangesteld onder leiding van de voorzitter van de landautoriteit van Hamas, Maher Abu Sabha, die een plan heeft opgesteld voor de overname van tienduizenden dunams die als niet-geregistreerd land worden beschouwd, om ze door te verkopen aan bewoners terwijl ze de voorkeur geven aan degenen die het land al gebruiken.

Het rapport zei ook dat de terreurorganisatie van Hamas heeft besloten dat de eigenaren van het land bedragen moeten betalen tussen 8.000 en 50.000 dinar per dunam, en dat iedereen die een huis bouwt op land dat niet geregistreerd is, een vergoeding moet betalen aan de schatkist van Hamas.

Wafa beweerde ook dat Hamas tijdens de jaren van zijn regering in Gaza het land van de regering had overgenomen en duizenden dunams had uitgedeeld aan zijn eigen hoge ambtenaren, vooral in gebieden die tot ‘toeristisch’ gebied op het strand van Gaza werden verklaard.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Palestinian Authority: Hamas is illegally taking over land, taxing residents” van 6 juni 2020 op de site van Arutz Sheva