Melanie Phillips: De slachtoffercultuur verscheurt de Joodse morele normen

Plaatje hierboven: Na de publieke moord op George Floyd werden als ‘vergelding’ verschillende joodse bedrijven en restaurants beschadigd en geplunderd tijdens protesten in het Fairfax-district in LA. Graffiti werd op 30 mei 2020 op de muren van Congregation Beth Israel gespoten met de woorden “F**k Israel” en “Free Palestine” [beeldbron: Lisa Daftari/TOI]

De verschrikkelijke rellen die volgden op de schokkende dood van George Floyd op 25 mei jongstleden onder de knie van een politieagent, hebben in heel Amerika een spoor van verwoesting achtergelaten.

Maar andermaal werden Joden uitgekozen als doelwit. In Los Angeles werden joodse winkels en synagogen in Beverly Hills aangevallen en het overwegend orthodoxe Fairfax-district werd geplunderd en beklad met anti-joodse graffiti.

Hoe kan deze jodenhaat zich hebben voorgedaan in wat herhaaldelijk werd beschreven als ‘protesten’ tegen racisme? En waarom werden er zo weinig joodse stemmen opgeworpen tegen deze of de algemene vernietiging en geweld?

In een verklaring van de Joodse Raad voor Openbare Zaken zeiden 130 organisaties dat ze ‘verontwaardigd’ waren over de moord op Floyd, dat ze zich ‘solidair’ verklaarden met de zwarte gemeenschap en dat ze een einde wilden maken aan ‘systemisch racisme’.

Toch waren ze niet verontwaardigd over de rellen waarbij politieagenten waren neergeschoten, bedrijven en gebouwen in brand waren gestoken en geplunderd, en onschuldige mensen in elkaar waren geslagen. Ze protesteerden ook niet tegen de specifiek gerichte aanvallen op synagogen en joodse bedrijven.

In het Jewish Journal werd Yonathan Reches ‘gekwetst’ door het beeld van ‘een overwegend blanke en sterk gemilitariseerde politie’, die ‘hardhandige tactieken gebruikte om een ​​synagoge te beschermen tegen een overwegend zwarte menigte’.

De rellen waren volgens hem een ​​’natuurlijke reactie’ op ‘vijf eeuwen van onvoorstelbare onderwerping’, die ‘kleurgemeenschappen’ een ‘onbetwiste morele autoriteit gaven om de aandacht te vestigen op hun eigen onderdrukking’. Een ‘onbetwiste morele autoriteit’ – om oproer te maken, te verbranden en te plunderen of antisemitische aanvallen te plegen?

Black Lives Matter
In Los Angeles was Canter’s Deli een van de weinige joodse bedrijven die onaangetast waren door de rellen nadat het een bord had geplaatst dat solidariteit met Black Lives Matter uitte. Toch is BLM een anti-blanke, antikapitalistische en anti-joodse haatgroep. Vier jaar geleden beschuldigden haar leden Israël van ‘genocide’ tegen de Palestijnen.

Afgelopen weekend hielden BLM-activisten een betoging in Los Angeles, waarbij ze de leiding hadden over het ‘verstoren van het witte kapitalisme’ en een reeks krachttermen uitbrachten tegen Fairfax, Beverly Hills en andere L.A.-districten die die nacht werden aangevallen en vernield.

Black Lives Matter wordt opeens
… Palestinian Lives Matter !

Verbazingwekkend genoeg verontschuldigde Marc Canter, de eigenaar van de delicatessenwinkel, het geweld eigenlijk. ‘De spanningen zijn erg hoog sinds COVID-19 en veel mensen hebben geen werk, dus het is moeilijk om vreedzame demonstraties te geven terwijl er zoveel gaande is’, zei hij.

De dood van Floyd was verschrikkelijk. Maar de rellen die volgden waren omdat Antifa, Black Lives Matter en anderen – van wie sommige organisatoren blank waren – het incident aangrepen als excuus voor opstand, geweld en criminaliteit, wordt allemaal verontschuldigd of gerechtvaardigd door degenen die beweren dat het een explosie van woede en wanhoop was tegen het racisme van de politie en de blanke samenleving.

Slachtoffercultuur
Weinigen zouden ontkennen dat er gevallen zijn van politieracisme of wreedheid. Maar zoals de onderzoeker Heather MacDonald deze week in The Wall Street Journal opmerkte, blijkt uit het bewijs dat het niet waar is om te beweren dat de politie onterecht op zwarte mensen is gericht.

Ongeveer een kwart van de dodelijke schietpartijen bij de politie is van Afro-Amerikanen. Dit is niet verwonderlijk, ook al vormen ze 13% van de bevolking, gezien het onevenredige aantal gewapende zwarte verdachten dat de politie tegenkomt. In 2018 vormden ze 53% van de bekende daders van moordzaken in de Verenigde Staten en pleegden ze ongeveer 60% van de overvallen.

Vorig jaar schoot de politie meer dan twee keer zoveel ongewapende blanke mensen dood als zwarte. Een analyse van het Ministerie van Justitie van 2015 van de politie van Philadelphia wees uit dat blanke politieagenten minder vaak dan zwarte of Latijns-Amerikaanse agenten neerschoten op ongewapende zwarte verdachten.

En een politieagent heeft meer dan 18 keer meer kans om door een zwarte man te worden gedood dan een ongewapende zwarte man door een politieagent. Desalniettemin belichaamt het beeld van een stervende zwarte man terwijl hij door een blanke politieagent op de grond is vastgezet, grafisch de overtuiging dat zwarte mensen het slachtoffer zijn van wit racisme.

En slachtoffercultuur, de dominante orthodoxie van het tijdperk waarin diverse groepen beweren slachtoffer te zijn van de rest van de wereld, zet de moraal op zijn kop.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Melanie Phillips “Victim culture tears up Jewish moral norms” van 6 juni 2020 op de site van Israel Hayom

Een gedachte over “Melanie Phillips: De slachtoffercultuur verscheurt de Joodse morele normen

 1. Veel Joden hebben last van het Stockholm Syndroom….en dat is slecht voor hun toekomst & gezondheid.

  De BLM org. is een organisatie van ‘have not’s die niets moeten hebben van kapitalisten, blanken & Joden en vooral van ‘kapitalistische’ blanke Joden.

  Iets dat Deugende Democratische Joden beter ter harte zouden nemen.

  Dat de politie in de VS vaak (te) agressief handelt is een feit maar dat hun “slachtoffers” vaak geen onschuldige lammetjes zijn, ook.

  Na onderzoek blijkt die George Floyd een goede bekende van de politie door diefstal, vals geld & drugs.

  De politieagent blijkt geen fanatieke racist (getrouwd met buitenlandse Oosterse vrouw).

  Was zijn gedrag & zijn toekijkende kamerade juist? Absoluut niet!!!!

  Daarom moeten zij nu verantwoording afleggen in de rechtzaal en gepast bestraft worden.

  De pandemische massa hysterie in tijden van Corona is daarom totaal overbodig & ongepast.

  Like

Reacties zijn gesloten.