Mahmoud Abbas gijzelt collectief zijn Palestijnse volk uit protest tegen Trump’s vredesplannen

Uit protest tegen Israël’s soevereiniteitsplannen in Judea & Samaria weigeren de Palestijnen 190 miljoen dollar aan door Israël geïnde belastingen. Het besluit is genomen “in overeenstemming met het besluit van de leiding om alle vormen van coördinatie met Israël stop te zetten”, zegt de Palestijnse regeringswoordvoerder Ibrahim Melhem.

De Palestijnse Autoriteit weigerde woensdag belastinginkomsten te aanvaarden voor de maand mei die Israël namens haar heeft geïnd, als onderdeel van wat volgens haar het einde is van de samenwerking met de Joodse staat over het plan van Jeruzalem om de Israëlische wet uit te breiden tot delen van Judea en Samaria.

Ibrahim Melhem, de woordvoerder van de Palestijnse regering, zei in een verklaring dat de P.A. de belastingen had afgewezen ‘in overeenstemming met het leiderschapsbesluit om alle vormen van coördinatie met Israël stop te zetten’, aldus Reuters.

Krachtens de Oslo-overeenkomsten int Israël namens de P.A. meer dan de helft van de taksen voor de P.A. Regering. De Palestijnse regering zal het moeilijk hebben om te functioneren zonder de $ 190 miljoen aan maandelijkse belastinginkomsten.

Leider Mahmoud Abbas dreigde vorige maand de banden met Israël te verbreken, de veiligheidssamenwerking stop te zetten en eerdere overeenkomsten nietig te verklaren als de Israëlische premier Benjamin Netanyahu doorgaat met zijn plan om de Israëlische wet in Judea en Samaria en de Jordaanvallei toe te passen.

Echter, voormalige hoge Amerikaanse functionarissen hebben JNS verteld dat de Palestijnen bluffen. “De P.A. Is volledig afhankelijk van zijn samenwerking met Israël om te overleven. We zagen hoe lang de P.A. Duurde in Gaza voordat Hamas het overnam”, zegt David Wurmser, die als senior adviseur in het Midden-Oosten werkte voor voormalig vice-president Dick Cheney en momenteel een executive is bij de Dephi Global Analysis Group, die hij oprichtte.

Volgens Harold Rhode, een oud-adviseur voor islamitische aangelegenheden binnen het Office of Net Assessment van het Amerikaanse Ministerie van Defensie, is Abbas’s dreigement om de veiligheidssamenwerking te beëindigen en overeenkomsten met Israël te beëindigen, gebakken lucht (een lege doos), aangezien het in het belang is van Abbas en andere hoge Palestijnse ambtenaren om door te gaan met de samenwerking.

De geschiedenis laat ons zien dat dit bijna zeker mist spuien is,‘ zei Rhode, en hij noemde Abbas’ retoriek “hou me tegen, anders pleeg ik een zelfmoord” -strategie.


Bronnen:

♦ naar een artikelIn protest over sovereignty, Palestinians refuse $190 million in taxes collected by Israel” van 4 juni 2020 en een artikel van Ariel Ben Solomon “Palestinians, Jordan are bluffing on Israeli sovereignty, say former US officials” van 2 juni 2020 op de site van The Jewish News Syndicate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.