Joodse bezoekers aan het Graf van Jozef andermaal aangevallen door boze arabische moslims

Tientallen Israëli’s baden op woensdagavond 3 juni aan het Graf van aartsvader Jozef in Shechem (Nabloes) onder IDF-beveiliging voor het eerst sinds de PA haar stopzetting van de veiligheidscoördinatie met Israël aankondigde, meldde radion Kan.

Het Graf van Jozef bevindt zich in een enclave dat onder Israëlische veiligheidsverantwoordelijkheid valt in Area A. De maandelijkse toegang tot de heilige plaats wordt georganiseerd door de Samaria Regionale Raad, de manager van heilige plaatsen in de Raad en de beveiliging gebeurt in coördinatie met de Samaria Regionale Afdeling in de IDF.

Een keer per maand mogen joden het graf van Jozef binnengaan. Als gevolg van de coronacrisis werd het voorziene bezoek van mei afgelast. De site wordt bezocht door duizenden Joden uit Israël en het buitenland – religieus, haredi en seculier – evenals rabbijnen, ministers van de regering en hoge ambtenaren van over de hele wereld.

De  bidstonde aan het Graf van Jozef, wordt ongeveer één keer per maand gehouden en worden altijd gecoördineerd met de Palestijnse Autoriteit. Er is zelfs een politiebureau van de Palestijnse Autoriteit in de buurt van het grafcomplex.

Tijdens de toegang tot het grafcomplex gisteravond vonden er schermutselingen plaats tussen Arabische relschoppers en IDF-troepen. De troepen reageerden met oproermaatregelen.

jozef04bHet graf van aartsvader Jozef in Shechem omstreeks 1894

Het Graf van Jozef is gelegen aan de rand van Nabloes, een grote overwegend Arabische stad op de plaats waar zich ooit het Bijbelse Sichem bevond. Echter, zoals bekend streven de Palestijnen de oprichting van een soevereine Judenreine Apartheidstaat Palestina na, bij voorkeur zonder Joden en zonder Israëliërs erin.

apartheid-abbas2Tot het uitbreken van de Tweede Intifada in 2000 onderhield Israël een door het leger beschermde enclave rond het graf en zorgde voor vrije en ononderbroken toegang voor Joodse gelovigen. Echter sindsdien is de heilige site regelmatig het doelwit van Arabisch geweld tegen Joden die wensen te bidden in Jozef’s Tombe.

Bovendien verwelkomde de UNESCO op 31 oktober 2011  ‘Palestina’ als 195ste lidstaat van de culturele organisatie van de Verenigde Naties die waakt over het werelderfgoed. Net zoals de nazi’s tijdens WOII Joodse synagogen, heiligdommen en eigendommen afbrandde en verwoeste, gaan ook de Palestijnen zich regelmatig te buiten aan gelijkaardige antisemitische brutaliteiten.

In januari 2013 werd de Graftombe van aartsvader Jozef opnieuw het doelwit van hun onverdraagzaamheid jegens andersdenkenden en niet-moslims – met de steun en op kosten van de internationale gemeenschap!

jozef06aPlaatje hierboven: Voorbeeld van hoe de Palestijnen met het Joodse werelderfgoed: Nabloes, september 2000. De Eerste Intifada breekt uit en de Palestijnen verwoesten de Graftombe van Jozef. Hoewel de Palestijnen dezelfde Tombe claimen als hún erfgoed, wordt de Tombe toch ontheiligd en afgebrand om zich te wreken op de Joden van Israël enkel en alleen omdat zij dit heiligdom eveneens vereren. Begrijpe wie begrijpe kan!


Bronnen:

♦ naar een artikel150 Israelis pray at Joseph’s Tomb in Shechem; Worshipers enter tomb complex under IDF security. Arab rioters throw stones at forces, who respond by firing tear gas” van juni 2020 en een artikelMonthly visit to Joseph’s Tomb cancelled over Coronavirus” van 3 mei 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Joodse bezoekers aan het Graf van Jozef andermaal aangevallen door boze arabische moslims

Reacties zijn gesloten.