Saeb Erekat (PLO): ‘Wij willen Palestina herstellen zoals het was (zonder Joden erin)’

Plaatje hierboven: PA-president Mahmoud Abbas (links) en PLO-chef Saeb Erekat (rechts) tonen in de context van hún vredesplan een kaart van Palestina zoals dat er ‘in de nabije toekomst’ moet uitzien. Israël werd hier compleet vervangen door ‘Palestine’, bij voorkeur zonder Joden erin… [beeldbron: Israel and Stuff]

De top-onderhandelaar voor de Palestijnse Autoriteit, Saeb Erekat (°1955), die ook de secretaris is van het Uitvoerend Comité van de PLO (de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie), zei in een interview op 30 mei 2020 op Russia Today TV dat de enige optie is om de betrekkingen met Israël en de VS te verbreken en Trump’s ‘Deal van de Century’ te verwerpen, die hij beschreef als een bevooroordeeld, blind, extreem en racistisch plan.

Hij zei dat de PLO is opgericht met het doel de soevereiniteit in Palestina te herstellen, met Oost-Jeruzalem als hoofdstad, en hij zei dat Arabische regeringen die samenwerken met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de Palestijnen een mes in de rug steken.

Bovendien zei hij dat senior adviseur van het Witte Huis, Jared Kushner, onwetend en arrogant is, en dat Kushner, Trump-adviseur Jason Greenblatt en de ‘bijbelse’ Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, niet mogen beslissen over de toekomst van de regio.

Saeb Erekat zei op 30 mei 2020:

Er zijn geen ‘opties. Er is maar één optie: absolute afwijzing van het [Deal of the Century] vredesplan. Dit is het meest bevooroordeelde plan in de politieke geschiedenis van de poging om het Palestijns-Israëlische conflict op te lossen. Dit is het meest blinde, extreme en racistische plan. Wanneer we geconfronteerd worden met deze kwesties die in een officieel plan aan de wereld worden gepresenteerd, hebben we geen andere keus dan het volledig af te wijzen en al onze banden met de Israëli’s en de Amerikanen te verbreken.

[…]

De PLO werd niet opgericht om de levensomstandigheden van de Palestijnen te verbeteren. Wij, de PLO, zijn ontstaan om een ​​soeverein Palestina te herstellen, met Oost-Jeruzalem als hoofdstad. [We zijn geboren om het terug te plaatsen] op de geografische kaarten. Soeverein betekent onafhankelijk. Dit was de geboorte van de PLO. Dit was de Palestijnse geboorte.

[…]

Als een bepaald Arabisch land zou besluiten dat het in zijn eigen belang is om Netanyahu te ontmoeten, wat kan ik dan doen? Doe wat je wilt, maar weet dat je me een mes in de rug steekt. Je steekt me een mes in de rug en, helaas, het verlenen van gratis diensten aan een oorlogsmisdadiger genaamd Benjamin Netanyahu, die voor zijn eigen rechtbanken terechtstaat wegens corruptie, en die binnenkort voor de internationale rechter zal verschijnen. Waarom [hem ontmoeten]? Omdat Kushner belde ?

[…]

Ik heb Kushner 37 keer ontmoet. Hij is een mix van onwetendheid en arrogantie. Dit is de waarheid. Het feit dat deze ideoloog, die een van de grootste donoren is voor de nederzettingen … Hij en Friedman, de bijbelse ambassadeur, het hoofd van de wacht bij de nederzetting Beit El, of Jason Greenblatt, wiens kinderen studeren in een Gush Etzion nederzetting – zijn dit de mensen die de toekomst en het lot van de regio mogen bepalen? 


Bronnen:

♦ naar een artikel en een videoPalestinian Chief Negotiator Saeb Erekat: Our Only Option Is To Reject The Deal Of The Century; Jared Kushner Is Ignorant And Arrogant” van 30 mei 2020 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

2 gedachtes over “Saeb Erekat (PLO): ‘Wij willen Palestina herstellen zoals het was (zonder Joden erin)’

  1. Het originele palestina herstellen…..LOL!

    Met het soort leiders als Abbas & Erekat, Arafat & Ashrawi, Hamas & co en Iran & EU als BFF’s ……..hebben “”de palestijnen” geen vijanden meer nodig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.