Poolse historica Ewa Kurek: Coronavirus COVID-19 bewijst de ‘Judaïsering’ van Europa

De Poolse historica Ewa Kurek (°1951) gaf in maart een interview over Wrealu24, waarin ze de uitbraak van coronavirus in Europa beschreef als een ‘Judaïsering’ (ver-joodsing) van Europa.

Volgens Kurek, de favoriete historica van extreemrechts in Polen, die haar academische carrière begon als holocausthistorica en tegenwoordig wordt beschouwd als een radicale katholieke schrijver, wordt COVID-19 gebruikt om ‘joodse’ waarden in ‘onze westerse christelijke cultuur’ te introduceren.

Ze beweerde dat ze in Spanje te kampen hebben met een tekort aan ventilatoren en moeten beslissen wie er behandeld wordt en wie niet, en suggereert dat dit naar verluidt ‘talmoedische’ logica is en gericht tegen de katholieke waarde van de heiligheid van het leven.

Geen enkele respectabele mediabron meldde dat Spaanse artsen selecteren welke van hun patiënten kunnen worden gered of niet vanwege de virusuitbraak.

Terwijl joodse geleerden uitgebreid de medische ethiek bespraken – het is bijvoorbeeld toegestaan ​​om een ​​zwangerschap te stoppen als dit een reëel gevaar vormt voor het leven van de aanstaande moeder – is er geen joods besef dat alleen de jonge en gezonde behandeling verdient. Katholieke doctrine zorgt ook voor enige flexibiliteit in medische kwesties, waardoor het argument misleidend wordt.

Kurek betoogde dat de joden liegen over Pools gedrag tijdens de Tweede Wereldoorlog om Polen te besmeuren en de dubbelhartigheid van hun eigen volk te verbergen. Ze beweerde dat joden tijdens de bezetting van Polen een afzonderlijke vrede met de nazi’s hadden gesloten en zich al generaties lang met plezier in getto’s hadden vastgehouden voordat de Duitsers kwamen opdagen.

Ze beschuldigde de verstedelijkte en geassimileerde Joden in Polen ervan nazi-collaborateurs te zijn geweest tijdens de Holocaust, en tekende puntige en griezelig essentialistische contrasten tussen de Joodse en Poolse nationale karakters.

Kurek zei verder dat ‘joods-fascistisch gedrag’ nu zichtbaar is in West-Europa, dat wordt gecontroleerd door ‘joodse conglomeraten’. Ze reageerde ook op de Israëlische ambassade in Polen en informeerde de Israëliërs in het land dat ze de mogelijkheid hebben om naar huis terug te keren door te zeggen:

Wie is een zionist? Een jood die, voor het geld dat door een andere jood wordt betaald, een derde jood naar Israël stuurt.

Dit is een bekende joodse grap die in deze context werd gebruikt om te suggereren dat het zionisme een geldgerelateerde regeling is. Ze verklaarde verder dat “de joden het principe hebben aangenomen dat ze geen kritiek hebben” en dat “150.000 joden vochten naast Hitler en de wereld weet het niet.”

Het boek Hitler’s Jewish Soldiers uit 2002 van Bryan Mark Rigg presenteert het verhaal van 150.000 mensen van joodse afkomst, maar niet van joden in de zin dat dit woord tegenwoordig normaal wordt gebruikt, die in het Duitse leger dienden.

Onder hen was Werner Goldberg, die in de nazi-pers werd voorgesteld als de ideale soldaat en een joodse vader had. Goldberg nam deel aan de invasie van Polen. De nazi’s konden tijdens de Tweede Wereldoorlog ook aanhangers werven onder moslims en mensen van Afrikaanse afkomst.

Rigg is zelf Baptist en heeft zich vrijwillig aangemeld bij de IDF. Zijn boek kreeg veel steun van historici, maar werd ook door radicale groepen gebruikt voor hun eigen agenda.

Kurek is ongebruikelijk in de zin dat ze een professionele historicus is die in een latere fase van haar carrière een “vermeende revisionist of vervormer van de Holocaust is geworden,” aldus The Tablet.

Review on Amazon Hitler’s Jewish Soldiers uit 2002 van Bryan Mark Rigg

Op de moorddadige weg naar ‘raciale zuiverheid’ kwam Hitler onverwachte omwegen tegen, grotendeels vanwege zijn eigen gekke opvattingen en onsamenhangende beleid met betrekking tot de joodse identiteit. Na eeuwen van Joodse assimilatie en huwelijken in de Duitse samenleving, ontdekte hij dat het moeilijker was om Joden uit de rest van de bevolking te verwijderen dan hij had verwacht. Zoals Bryan Rigg aantoont in deze provocerende nieuwe studie, was er nergens dat gruwelijke proces meer beladen met tegenspraak en verwarring dan in het Duitse leger. In tegenstelling tot conventionele opvattingen, onthult Rigg dat een verbazingwekkend groot aantal Duitse militaire mannen door de nazi’s werden geclassificeerd als joden of ‘gedeeltelijke joden’ (Mischlinge), in navolging van raciale wetten die halverwege de jaren dertig voor het eerst werden uitgevaardigd. Rigg toont aan dat het werkelijke aantal veel hoger was dan eerder werd gedacht – misschien wel 150.000 mannen, waaronder gedecoreerde veteranen en hoge officieren, zelfs generaals en admiraals. Zoals Rigg voor het eerst volledig documenteert, beschouwden een groot aantal van deze mannen zichzelf niet eens als Joods en hadden het leger omarmd als een manier van leven en als toegewijde patriotten die graag een nieuw leven ingeblazen Duits volk wilden dienen. Op hun beurt waren ze omarmd door de Wehrmacht, die voorafgaand aan Hitler weinig had nagedacht over het ‘ras’ van deze mannen, maar die nu gedwongen werd diep in de afkomst van haar soldaten te kijken. Het proces van onderzoek en verwijdering werd echter ontsierd door een zeer inconsistente toepassing van de nazi-wetgeving. Er werden talloze ‘uitzonderingen’ gemaakt om een ​​soldaat in de gelederen te laten blijven of om de ouder, echtgenoot of ander familielid van een soldaat te vrijwaren van opsluiting of veel erger. (Hitler’s eigen handtekening is te vinden op veel van deze ‘vrijstellings’ -bevelen.) Maar naarmate de oorlog voortduurde, kwam de nazi-politiek de militaire logica overtroeven, zelfs in het licht van de groeiende behoefte aan mankracht van de Wehrmacht, het sluiten van juridische mazen in de wet maakten het virtueel onmogelijk voor deze soldaten om te ontsnappen aan het lot van miljoenen andere slachtoffers van het Derde Rijk. Gebaseerd op een diepgaand en uitgebreid onderzoek in archief- en secundaire bronnen, evenals uitgebreide interviews met meer dan vierhonderd Mischlinge en hun familieleden, opent Riggs onderzoek echt nieuwe wegen in een druk veld en toont vanuit een andere hoek de extreem gebrekkige, oneerlijke, vernederende en tragische essentie van Hitlers regering.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hagay Hacohen “Polish historian Ewa Kurek: Coronavirus is ‘Jewfication’ of Europe” van 31 mei 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Armin Rosen “How Ewa Kurek, the Favorite Historian of the Polish Far Right, Promotes Her Distorted Account of the Holocaust” van 3 mei 2020 op de site van Tablet Magazine

Een gedachte over “Poolse historica Ewa Kurek: Coronavirus COVID-19 bewijst de ‘Judaïsering’ van Europa

  1. Een professionele historicus?

    Welnu als dit het product is wat door universiteiten word afgeleverd, dan zou dáár eens een intense revisie moeten plaatsvinden…….of deze Mevr. Kurek per direkt naar een ontwenningskliniek sturen.

    Hoe is het mogelijk dat het menselijk ras zoveel afval produceert!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.