Nederlandse Raad van Kerken eist economische boycot van Israël als annexatie doorgaat

Onlangs stuurde de Nederlandse Raad van Kerken een brief naar de Nederlandse minister voor Buitenlandse Zaken Stef Blok (VVD), om hem te vragen om Israël te veroordelen, en de handelsverdragen met Israël op te schorten.

Volgens de oproep om een economische boycot van de Joodse staat geïnitieerd door de Wereldraad van Kerken, die wordt gesteund door de Nederlandse Raad van Kerken, “moet de EU, als de staat Israël doorgaat met de geplande annexatie, de associatieovereenkomst EU-Israël van 21 juni 2000 “zeker opschorten“:

Vorige week stuurde de Wereldraad van Kerken (WCC), samen met de Raad van Kerken in het Midden-Oosten (MECC) een brief naar de Europese ministers van Buitenlandse Zaken. Hierin wordt een dringend appel gedaan protest aan te tekenen tegen annexatie van Palestijnse gebieden door Israël. De Nederlandse Raad van Kerken ondersteunt dit appel en heeft de brief nog eens extra onder de aandacht gebracht van minister Blok en de vaste kamercommissie van Buitenlandse Zaken.

De brief is een reactie op de plannen van Israël om gebieden in Judea en Samaria te annexeren. De kerken die aangesloten zijn bij de Nederlandse Raad van Kerken zijn onder andere de PKN, het Leger des Heils, de Vrije Evangelische Gemeenten, en als geassocieerd lid onder meer de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten.

Een fragment uit WCC-brief:

De pro-Israëlorganisatie Christenen voor Israël vindt het verbijsterend dat een kerkelijke organisatie zich op deze wijze bemoeit met de politiek en Israël – en alléén Israël! – opnieuw eenzijdig in het beklaagdenbankje schuift.

Daarom heeft deze christen organisatie onderstaande open brief gestuurd aan de Raad van Kerken en de (geassocieerde) leden.

Open brief van Christenen voor Israël aan
de Wereldraad van Kerken (2 juni 2020)


Bronnen:

♦ naar een artikelEenzijdige anti-Israël brief Raad van Kerken” van 2 juni 2020 op de site van Christenen voor Israël

♦ naar een artikelJoint letter to foreign ministers that are part of the European Union” van 11 mei 2020 op de site van The World Council of Churches (WCC)

♦ naar een artikelRaad van Kerken steunt protest tegen annexatie” van 19 mei 2020 op de site van de Raad van Kerken van Nederland

4 gedachtes over “Nederlandse Raad van Kerken eist economische boycot van Israël als annexatie doorgaat

 1. Wij mogen ons afvragen wat voor mensen zitten in de Wereldraad van Kerken en de NL Raad van Kerken? Zijn ze mensen die lijden aan een soort Stockholm Syndroom? Zijn ze Schizofreen? Normaal denkende mensen kunnen ze echter niet zijn. Dat de Raad van Kerken voor het Midden-Oosten het initiatief neemt zo’n brief aan minister Blok te schrijven, is begrijpelijk. Christenen in het Midden-Oosten (behalve Israël) leven constant in levensgevaar. In Syrië en Irak worden ze uitgeroeid. Zij zijn gewend als Dhimmies te leven. Zij hopen via de oproep voor boycot op Israël het genocide gevaar af te wenden. Hoop doet leven! Maar wat is het motief van de Wereldraad van Kerken en de NL Raad van Kerken? Ik spreek hier niet over de Joodse aspect van de zaak, maar de christelijke kant. Zij noemen zichzelf “christenen”. Doch, kan ze, normaliter, geen barst schelen dat in de islamitische wereld en Afrika worden christenen DAGELIJKS als tweederangsburgers behandeld of in massa’s vermoord. https://www.gatestoneinstitute.org/16080/persecution-of-christians-april en https://www.gatestoneinstitute.org/15969/persecution-of-christians-march Zelfs bij hun lievelingetjes, de Palestijnen, de uitverkoren “bruintjes van de Derde Wereld” worden christenen zeer slecht behandeld https://www.gatestoneinstitute.org/15690/attacking-palestinian-christians. De zieke mensen van de WCC reageren zelfs niet op onophoudelijke aanvallen van moslims in Europa op kerken en christenen https://nl.gatestoneinstitute.org/15417/europa-aanvallen-op-christenen Maar zij durven wel zich te bemoeien met binnenlandse zaken van een land waar zij GEEN BARST MEE TE MAKEN HEBBEN. Een land die wel wil haar inwoners beschermen van het islamitische gevaar. Gelukkig zijn de mensen van Christenen voor Israël van een andere hout gesneden.

  Like

 2. Wij mogen ons afvragen wat voor mensen zitten in de “Wereldraad van Kerken”? Dat de Raad van Kerken in het Midden-Oosten (MECC) zo’n brief aan minister Blok stuurt, is te verwachten. Christenen leven in het Midden-Oosten (behalve Israël) in constante levensgevaar. Zij zijn gewend als Dhimmies te leven, en zij hopen door een pro islamitische houding op na te houden, het gevaar van

  Like

 3. Alwéér de Christelijke kerken.

  Het zijn deze Christelijke broeders die vooral hun eigen Bijbel beter zouden moeten onderzoeken op het bestaan van “palestijnse gebieden”.

  Het zal misschien als een verrassing voor ze komen maar ze zullen toch écht niets vinden over die beroemde palestijnse gebieden waar iedereen zo een hoge bloeddruk over krijgt maar die verder totaal thuishoren in de sprookjes van 1001 nacht.

  Natuurlijk wél de regelmatige beschrijving van het Joodse land Kanaän, de heuvels van Judea & de Joodse hoofdstad Jeruzalem, de Joodse koningen Salomon & David én het Joodse volk (hun échte voorvader) dat daar huisde.

  Hoe is het mogelijk dat ‘geleerde gelovigen wél in Jezus geloven maar niet in zijn woonplaats, achtergrond & religie.

  Ze zingen er notabene wekelijks over!

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.