BDS-oprichter Barghouti onthult ware doel van de BDS-beweging: Israël van de kaart vegen

Terwijl de aanhangers van Israël beweren dat de BDS-beweging gericht is op de Joodse staat en een vorm van nieuw antisemitisme is, zeggen haar aanhangers in westerse landen dat het slechts een instrument is om het Israëlische beleid te veranderen.

In een nieuw opgenomen interview op 21 mei met de Gazan Voice Podcast, legt Omar Barghouti, medeoprichter van de BDS-beweging, uit dat als de doelen van de beweging zouden worden bereikt, Israël zou ophouden te bestaan:

Als de vluchtelingen terugkeren naar hun huizen [in Israël] zoals de BDS-beweging verlangt, als we een einde maken aan het apartheidsregime van Israël en als we de bezetting beëindigen op de bezette gebieden in 1967, inclusief Jeruzalem, wat blijft er dan over van de Zionisten? Van het regime? Dat is de vraag. Dat betekent: waar zullen de twee staten op gebaseerd zijn?

Tijdens het 20 minuten durende interview in het Arabisch voor het publiek in Gaza lijkt Barghouti het werkelijke doel van de beweging die hij heeft opgericht, te hebben laten varen.

Internationaal recht en het recht op terugkeer? Er zal geen Zionistische staat zijn zoals die waarover we spreken [in het huidige Israël]. Er zullen twee staten zijn: één democratisch voor al haar burgers hier [Palestina] en één democratisch voor al haar burgers hier [Israël]. De Palestijnse minderheid wordt een Palestijnse meerderheid in wat tegenwoordig Israël wordt genoemd.

Organisaties die BDS promoten zijn onder meer de Jewish Voice for Peace, de Amerikaanse campagne voor Palestijnse rechten en Students for Justice in Palestine. De beweging, die wordt aangestuurd vanuit Ramallah op de Westelijke Jordaanoever, voert campagnes om steun in de westerse landen tegen Israël te mobiliseren onder het valse uitgangspunt dat ze alleen streeft ‘om het Israëlische regeringsbeleid te veranderen’.


Bronnen:

♦ naar een artikelBDS co-founder says goal of movement is end of Israel” van 1 juni 2020 op de site van The Jewish News Syndicate

2 gedachtes over “BDS-oprichter Barghouti onthult ware doel van de BDS-beweging: Israël van de kaart vegen

  1. Oeps….dus toch.

    Jammer voor Dhr. Barghouti, maar het lijkt erop dat het juist de BDS is die van de kaart is geveegd.

    Behalve af en toe een halfslachtige actie, stellen hij & zijn haat organisatie niets voor.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.