Caroline Glick over alles wat Israël en Amerika verbindt +video

Caroline Glick is een in Amerika geboren Israëlische columnist, journalist en auteur. Glick werd in 1969 geboren in Houston, Texas, VS in een joods gezin. Ze studeerde in 1991 af aan de universiteit van Columbia in de politieke wetenschappen.

Als tiener die met haar ouders en broers en zussen reisde, bezocht ze voor het eerst Israël aan het begin van de Eerste Libanonoorlog. Glick emigreerde in 1991 naar Israël en sloot zich aan bij de Israel Defense Forces (IDF).

Daar diende ze bij de divisie Judge Advocate General van de IDF tijdens de Eerste Intifada in 1992. Na de Oslo-akkoorden werkte ze als coördinator van de onderhandelingen met de Palestijnse Autoriteit. Ze trok zich eind 1996 terug uit het leger met de rang van kapitein (aka Seren, kapitein ‘of’ militaire commandant).

Glick is een veelschrijver en haar artikels worden gretig gepubliceerd in Amerikaanse en Israëlische kranten zoals The Wall Street Journal, The Boston Globe, The Washington Post, The Jerusalem Post,  Makor Rishon, Maariv en vele anderen. Ze schreef verschillende spraakmakende boeken zoals Shackled Warrior: Israel and the Global Jihad (2008) en The Israeli Solution: A One-State Plan for Peace in the Middle East (2014). 

Deze video is gemaakt met een donatie van de familie Landau in Cedarhurst, NY ter nagedachtenis van Azriel Ben Menachem Mendel HaLevi en Shmuel Ben Natan.


Bronnen:

♦ naar een artikelCaroline Glick on what connects Israel and America” van 26 april 2020 op de site van Pulse of Israel

Een gedachte over “Caroline Glick over alles wat Israël en Amerika verbindt +video

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.