Frankrijk, Duitsland en Engeland verkiezen schurkenstaat Ayatollah Iran boven Israël en VS

Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië bekritiseerden zaterdag het besluit van de VS om de vrijstelling van sancties voor werkzaamheden aan Iraanse nucleaire sites te beëindigen.

De drie Europese landen zeiden volgens Reuters in een gezamenlijke verklaring:

We betreuren het Amerikaanse besluit om de drie ontheffingen te beëindigen ten zeerste. Deze projecten, onderschreven door Resolutie 2231 [van 20 juli 2015] van de VN-Veiligheidsraad, dienen de non-proliferatiebelangen van iedereen en verzekeren de internationale gemeenschap van het uitsluitend vreedzame en veilige karakter van de Iraanse nucleaire activiteiten.

De Trump-regering kondigde vorige week aan dat het een einde zou maken aan de ontheffingen waardoor Russische, Chinese en Europese bedrijven continu kunnen opereren in Iraanse nucleaire installaties, waardoor de laatste overblijfselen van sanctieopheffing in het kader van de nucleaire deal van 2015 in Iran worden beëindigd.

Het Iraanse regime heeft zijn nucleaire scherpzinnigheid voortgezet door proliferatiegevoelige activiteiten uit te breiden“, zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo woensdag in een verklaring. Pompeo beschuldigde Iran van ‘nucleaire afpersing’ en zei dat sancties “zullen leiden tot grotere druk op Iran en het regime verder zullen isoleren van de internationale gemeenschap.

Afzonderlijk arriveerde Iraanse brandstof zaterdag in de benzinestations van Venezuela, meldde Reuters. Meer dan 1.500 stations in het hele land gaan werken in een nieuw systeem dat maandelijkse quota en hogere prijzen omvat, aangekondigd door de Venezolaanse president Nicolás Maduro, waarmee een einde komt aan meer dan 20 jaar bijna gratis benzine, die in het land zwaar wordt gesubsidieerd.

Iran en Venezuela staan ​​onder economische sancties van de VS, waardoor de twee landen economisch en politiek nader tot elkaar zijn gekomen. Sommige experts zijn van mening dat de Iraanse actie om olie naar Venezuela te vervoeren een blijk van verzet is tegen de VS door de twee bondgenoten.


Bronnen:

♦ naar een artikelFrance, Germany, Britain criticize US decision to end Iran sanctions waivers” van 31 mei 2020 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

2 gedachtes over “Frankrijk, Duitsland en Engeland verkiezen schurkenstaat Ayatollah Iran boven Israël en VS

 1. Ja schurkenstaat VS met Ayatollah Trump aan het hoofd zorgen bij deze beschaafde Europeese leiders een kreet van afschuw iedere keer dat hij ze de les leest met zijn ordinaire taalgebruik.

  Dit is trappen tegen de gevoelige EU zieltjes.

  Dit natuurlijk in tegenstelling tot het geestelijk opperhoofd Khamenei & hervormer Rouhani van de democratische schurkenstaat & dictatuur Iran.

  Het Iran dat, zonder protest van Europa, burgers aan hijskranen ophangt, regerings ‘ongehoorzamen’ een tour door het martel circuit van de 5* Iraanse gevangenissen laat maken, de eigen bevolking uithongert door nucleaire principes én het regime dat maandelijks 9 miljoen Israelische inwonders met uitroeïng bedreigt.

  Frankrijk, Duitsland & GB leren dat aan spotten & lachen met Uncle Donald een prijskaartje hangt.

  Zij zijn niet de laatsten die zich in hun eigen grappen hebben verslikt.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.