Palestijnen lanceren campagne om humanitaire en economische hulp van Israël te boycotten

Plaatje hierboven: Honderden vrachtwagens met goederen rijden vrijwel dagelijks vanuit Israël via de grensovergang Kerem Shalom de Gazastrook binnen om hulp te leveren aan de Palestijnen terwijl Hamas en Co als “wederdienst” regelmatig Israël bestoken met raketten en mortiergranaten …

Palestijnse activisten en journalisten hebben een online campagne gelanceerd om de sociale media-accounts van de Coördinator van Overheidsactiviteiten van het ministerie van Defensie in de Territoria (COGAT) te boycotten.

De COGAT-eenheid houdt zich bezig met het coördineren van civiele kwesties tussen Israël, internationale organisaties, diplomaten en de Palestijnen. Haar belangrijkste missie is het faciliteren van humanitaire kwesties en economische en infrastructuurprojecten op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook.

De campagne volgt op het besluit van PA-president Mahmoud Abbas op 19 mei om alle overeenkomsten en afspraken met Israël en de VS op te zeggen, inclusief veiligheidssamenwerking.

De campagne, getiteld ‘Je bent met mij of met de Munasseq [Arabisch voor coördinator]’, is specifiek gericht op de populaire Arabische verslagen van het hoofd van COGAT, majoor-generaal Kamil Abu Rukun. Als onderdeel van de campagne wordt er bij de Palestijnen op aangedrongen om de internet accounts van Cogat niet langer te ‘liken‘ noch te volgen.

De Arabische Facebook-pagina van COGAT heeft meer dan 600.000 likes, terwijl het Arabische Twitter-account meer dan 11.000 volgers heeft. COGAT gebruikt de internet accounts voornamelijk om Palestijnen te informeren over de verschillende activiteiten van de eenheid, met name het verlenen van vergunningen voor arbeiders, patiënten en kooplieden om Israël binnen te komen.

In de afgelopen drie maanden heeft COGAT ook zijn sociale media-accounts gebruikt om Palestijnen informatie te geven over de pandemie van het coronavirus. In een recent bericht in het Arabisch kondigde generaal-majoor Abu Rukun aan dat “op 31 mei de hallen in de coördinatie- en verbindingsbureaus in Judea en Samaria zullen worden heropend om diensten te verlenen aan bewoners op het gebied van inreisvergunningen en magnetische kaarten.”

“Het is schandelijk en verraderlijk voor elke eervolle en vrije Palestijn om de bezettingsfunctionaris te loven via zijn accounts”, las een van de campagneposters. Verschillende Palestijnen zeiden dat ze woedend waren toen ze ontdekten dat ze wederzijdse vrienden hadden met het hoofd van COGAT.

De campagne, zo legden ze uit, heeft tot doel het aantal Palestijnen te verminderen dat de COGAT-accounts volgt en ermee communiceert. “Ik kwam erachter dat ik 135 wederzijdse vrienden heb met de coördinator”, zei Basman al-Haj op Facebook. “Als je een vriend van de Israëlische officier wilt zijn, kun je ook niet mijn vriend zijn.”

De Palestijnse journalist Hajer Harb zei dat ze ontdekte dat ze meer dan 360 wederzijdse vrienden heeft met de chef van COGAT. Ze riep haar vrienden op om te kiezen tussen haar en het COGAT-hoofd. Sommige Palestijnse activisten riepen de PA-regering op de COGAT-rekeningen te blokkeren. Ze beweerden dat de accounts werden gebruikt om informatie over verschillende kwesties van de Palestijnen te verkrijgen.

PA-minister van Communicatie en Informatietechnologie Ishaq Sider riep de Palestijnen op om geen rekening te houden met accounts ‘ongeacht de veiligheidsrisico’s die ze lopen.’ Sider vertelde de Palestijnse website Sadanews dat het blokkeren van sites zoals die van COGAT ‘een diepe dialoog vereist tussen alle componenten van het [Palestijnse] volk’, en voegde eraan toe dat de PA momenteel geen websites kan blokkeren die gebruikmaken van Israëlische internetproviders.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Jcob Magid “UAE virus aid rejected by Palestinians still at Israel’s airport; UN rethinking” van 27 mei 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelOnline Palestinian campaign calls to boycott Israeli aid” van 31 mei 2020 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Palestinians launch campaign to boycott IDF humanitarian, economic aid” van 30 mei 2020 op de site van The Jerusalem Post

2 gedachtes over “Palestijnen lanceren campagne om humanitaire en economische hulp van Israël te boycotten

 1. Onbegrijpelijk dat Israël hulpgoederen stuurt naar palestijnse gebieden. De vijanden van israël dienen vernietigd te worden tot de laatste man, vrouw, kind. Geen genade voor de palestijnse moordenaars. De moslims zijn de vijand.

  Like

 2. Hoog tijd. Dat Israel hulpgoederen blijft sturen naar dit terreur regime is sowieso onbegrijpelijk.

  De politiek hierachter is natuurlijk het “HELP ONS, want de Israeli’s laten ons verhongeren” scenario.

  Vette Pech voor palestijnen, maar er is een financiele aderlating op komst in de EU waardoor de gulle giften een pak minder gul zullen worden en hun bekende gejammer niet zoveel indruk meer zal maken…..(voor Arabische landen al lang een gepasserd station) en ook de PA weigering van hulpgoederen uit de Golfstaten is dan misschien wel een teken van trots, maar wel een van valse en vooral domme.

  En zo doen palestijnen dat wat ze altijd het beste deden……..hun eigen glazen ingooien.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.