De Iraanse president Rouhani verbiedt al het gebruik van Israëlische technologie

“Ons nationale beleid zal niet worden ingetrokken of gewijzigd, zelfs niet voor wetenschappers. Als het ontslag van Joodse wetenschappers de vernietiging van de hedendaagse Duitse wetenschap inhoudt, dan doen we het een paar jaar zonder wetenschap” [Adolf Hitler in 1937 – bron]

De Iraanse president Hassan Rouhani heeft besloten dat elke technologische samenwerking met Israël, inclusief het gebruik van Israëlische software en hardware, verboden is, meldde het door de staat gerunde persbureau Fars op dinsdag 26 mei ’20.

Volgens het rapport heeft Rouhani de Iraanse ministeries van Binnenlandse Zaken, Inlichtingen, Buitenlandse Zaken en Defensie, evenals de Hoge Raad voor Nationale Veiligheid en de rechterlijke macht opdracht gegeven een wet uit te voeren die vorige week is goedgekeurd door het parlement van Teheran en de Guardian Council – een toezichtsorgaan dat ervoor zorgt dat wetten zich aan de islam houden – dat is gericht op ‘confrontatie met de vijandige daden van het zionistische regime tegen vrede en veiligheid’.

Hossein Naqavi Hosseini, een lid van de Iraanse Nationale Veiligheids- en Buitenlandse Beleidscommissie, vertelde aan Fars:

Op basis van het eerste artikel van het wetsvoorstel zijn alle Iraanse instanties verplicht om de regionale en internationale capaciteiten van het land te gebruiken om de maatregelen van het zionistische regime, met name de oorlogszuchtige en terroristische bewegingen, beleg (van Gaza) te confronteren, De bouw van nederzettingen, het verdrijven van het Palestijnse volk en de bezetting van landen, waaronder Golan.

Hij zei verder dat elke samenwerking of spionage voor het zionistische regime gelijk staat aan vijandschap jegens God en corruptie op aarde en dat het gebruik van Israëlische software of hardware op Iraanse platforms verboden was. Volgens Iraanse media verbiedt het nieuwe wetsvoorstel ook het overdragen van de goederen die door de Israëlische bedrijven zijn geproduceerd via de Iraanse gebieden, evenals de deelname van de Israëlische staatsburgers en bedrijven aan de tentoonstellingen in Iran.

Het vereist ook dat de regering de weg effent voor de oprichting van een virtuele ambassade in de Palestijnse gebieden. “Het ministerie van Buitenlandse Zaken moet de nodige regelingen treffen om de virtuele ambassade of het consulaat van de Islamitische Republiek Iran in Palestina te vormen en de resultaten ter goedkeuring aan het kabinet voor te leggen”, aldus het wetsvoorstel.


Bronnen:

♦ naar een artikelIran’s Rouhani bans all use of Israeli technology” van 27 mei 2020 op de site van Israel Hayom

Een gedachte over “De Iraanse president Rouhani verbiedt al het gebruik van Israëlische technologie

  1. Allemaal voor de bühne!

    Erger is het dat sociale media zoals Twitter e.a. er geen enkel probleem mee hebben dat de hoge heren uit Teheran Israel maandelijks officieel met uitroeiïng & vernietiging bedreigen en dit voor hen geen enkele aanleiding blijkt om ‘een *waarschuwing te plaatsen of de accounts te sluiten.

    Een correctioneel antwoord hierop word dan weer per direct bestraft met sluiting v.h. account.

    **EU is geen haar beter en doet ook alsof haar neus bloed.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.