Vrouw bekladt inkom van synagoge en andere gebedshuizen in McAllen, Texas

De vrouw die werd beschuldigd van het vandaliseren van drie gebedshuizen in de Rio Grande Valley, verscheen donderdag voor een magistratierechter. De 38-jarige Erica Yme Garza uit McAllen (plaatje hierboven) werd beschuldigd van misdaad waarop een gevangenisstraf staat.

Onderzoekers geloven dat het incident in de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van San Juan del Valle verband houdt met vandalisme bij Temple Emanuel synagoge in McAllen en een hindoetempel in Edinburg. Alle drie de locaties zijn dinsdag zwaar beschadigd. Garza’s obligatie was vastgesteld op $ 25.000.

Graffiti is seen at the entrance of the Temple Emmanuel synagogue in McAllen Tuesday. The San Juan basilica and the Shri Nanak Hindu temple in Edinburg were similary defaced overnight Tuesday. (Dina Arévalo | darevalo@mvtcnews.com)

Garza werd schuldig bevonden in ten minste een van de drie gevallen van vernieling op gebedshuizen in Hidalgo County. Volgens luitenant Joel Morales van de politie van McAllen werd de vrouw dinsdagmiddag gearresteerd in verband met het vandalisme waarbij ten minste een van de drie locaties betrokken was waaronder een synagoge in McAllen.

De arrestatie van Garza kwam nadat de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van San Juan del Valle tijdens de vroege uurtjes van de vroege dinsdagochtend werd vernield met verschillende referenties van het occulte en met antisemitische beelden.

De voordeuren van de basiliek waren beklad met gespoten woorden, waaronder ‘WITCH’, ‘HADES’, ‘RAPEST’, ‘NEW YORK KILLER’ en andere willekeurige zinnen en woorden, en een hakenkruis. Bijna identieke markeringen werden ook gespoten in de Temple Emanuel-synagoge in McAllen en het Shri Nanak Center & Shiv Shakti Temple in Edinburg.

De Tempel Emmanuel synagoge in McAllen


Bronnen:

♦ naar een artikel van Eli Nahum “Texas synagogue vandalized” van 27 mei 2020 en een artikelDetails released of woman’s arrest for defacing Jewish temple” van 29 mei 2020 op de site van Monitoring Antisemitism Worldwide (MAW)

Een gedachte over “Vrouw bekladt inkom van synagoge en andere gebedshuizen in McAllen, Texas

  1. Gestoorde types die hun ‘helden’ daden mogen overdenken in de bajes.

    Maar dat is in Amerika.

    Hier krijgen ze een maximum een ‘berisping’.

    Like

Reacties zijn gesloten.