Trump ondertekent ‘Never Again’ Holocaust-onderwijswet in een Wet

De Amerikaanse president Donald Trump ondertekende op donderdag wetgeving om de komende vijf jaar $ 10 miljoen aan federale financiering toe te wijzen aan het Holocaust-onderwijs.

De Never Again Education Act, geschreven door congreslid Carolyn Maloney uit New York, geeft miljoenen dollars uit aan het uitbreiden van het onderwijsprogramma van het US Holocaust Memorial Museum, het ondersteunen van een website met curriculummateriaal voor leraren en het geven van workshops over holocaustonderwijs en -bewustzijn in het hele land.

Het wetsvoorstel kreeg tweeledige steun in het Huis van Afgevaardigden, met 302 co-sponsors, en werd in januari met een stemming van 393-5 aangenomen op de Holocaustherdenkingsdag. De senaat keurde de wet vervolgens op 13 mei unaniem goed en stuurde deze naar het bureau van de president.

Trump’s ondertekening van de maatregel door de wet komt omdat antisemitische incidenten in de Verenigde Staten toenemen. Eerder deze maand publiceerde de Anti-Defamation League nieuwe gegevens waaruit bleek dat 2019 2107 antisemitische incidenten had, meer dan enig ander jaar sinds de groep in 1979 begon met het verzamelen van dergelijke gegevens.

Deze incidenten omvatten 61 gevallen van fysiek geweld, 1.127 gevallen van intimidatie en 919 vandalisme. Destijds riep Jonathan Greenblatt, hoofd van de Anti-Defamation League, politieke leiders en verkozen functionarissen op om met geweld antisemitisme en andere vormen van haat aan te pakken.

Ku Klux Klan leden: “Telkens weer opnieuw en opnieuw…”

“Als we hopen het deksel op het riool van de haat te plaatsen, moeten we niet alleen criminele activiteiten bestrijden, maar ook de apathie die ontstaat wanneer antisemitisme wordt genormaliseerd”, zei Greenblatt in reactie op het rapport. “Daarom staan ​​we erop dat onze leiders op alle niveaus daadwerkelijk leiden en zich uitspreken om antisemitisme en haat duidelijk aan de kaak te stellen, ongeacht de bron en wanneer deze zich voordoet.”

Trump kreeg in augustus 2017 zware kritiek toen hij zei dat ‘zeer goede mensen’ naast neo-nazi’s marcheerden in een blanke supremacistische bijeenkomst in Charlottesville, Virginia. De omhelzing door de president van de Never Again Education Act werd geprezen door Joodse en pro-Israëlische groepen die de wetgeving steunden.

Hadassah, een zionistische groep voor vrouwen, zei in een verklaring:

Zijn daad omvat een tweeledige poging om ervoor te zorgen dat leerkrachten over betere middelen beschikken om de kritische lessen van de Holocaust te leren. Bestuderen hoe de Holocaust is gebeurd, aan wie en waarom is niet alleen geschiedenis. Het is een les voor vandaag en voor de toekomst. Je kunt niet tegen haat opkomen als je het niet kunt identificeren.

De nieuwe wet zal meer geld naar het Holocaust-museum in Washington, DC leiden, en vereist dat het museum nauwkeurige en betrouwbare bronnen ontwikkelt en verspreidt om het bewustzijn en begrip van de Holocaust te verbeteren. De financiering gaat ook naar een website, beheerd door het Holocaust-museum, waar docenten in het hele land lesmateriaal kunnen vinden.

Een groot onderzoek in januari toonde aan dat de meeste volwassenen in de Verenigde Staten een algemeen begrip hebben van de Holocaust, maar velen kennen geen basisfeiten over de slachting van Europese Joden door nazi-Duitsland.

Uit het onderzoek van het Pew Research Center bleek dat een meerderheid van de Amerikaanse volwassenen niet weet dat ongeveer zes miljoen Joden zijn omgekomen in de Holocaust of dat nazi-leider Adolf Hitler aan de macht is gekomen via democratische verkiezingen.

Christians United voor Israël, een pro-Israëlische evangelische groep, zei in een verklaring:

Met de weerzinwekkende toename van antisemitisme die het hele land overspoelt, hebben we de dramatische impact gezien die onwetendheid over de Holocaust kan hebben. Geen enkele opleiding van een student is compleet zonder een goed begrip van de grootste genocide die ooit is gepleegd.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Eric Cortellessa “Trump signs ‘Never Again’ Holocaust education bill into law” van 29 mei 2020 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Trump ondertekent ‘Never Again’ Holocaust-onderwijswet in een Wet

Reacties zijn gesloten.