Niet erg koosjer: everzwijnen plaag in het centrum van Haifa

Plaatje hierboven: Everzwijnen plaag in Haifa, Israël [beeldbron: Ynet News]

Een tienermeisje kwam dinsdag in conflict met een wild zwijn terwijl ze met haar hond liep in haar buurt in Haifa, volgens een rapport van Channel 12.

Terwijl Israël bekend staat om de vele zwerfkatten die door de straten zwerven, is het probleem van wilde zwijnen die door de straten van Haifa zwerven minder bekend. Terwijl de varkens vaak schuw zijn en ’s nachts ronddwalen, worden ze af en toe overdag gezien terwijl ze menselijke activiteiten verstoren.

Het meisje liep met haar hond Skip toen ze een wild zwijn tegenkwamen, dat prompt ruzie kreeg met de hond. “Skip kreeg ruzie met een wild zwijn”, zei het meisje telefonisch tegen haar vader. De ouders van het meisje kwamen snel ter plaatse. Mierav Sela, de moeder van het meisje, vertelde aan kanaal 12:

Het was echt eng. Het wilde zwijn ontsnapte naar de nabijgelegen tuin. Op dit punt waren we al gearriveerd en hoorden we iemand fluiten om het zwijn weg te jagen, wat de gemeente Haifa heeft aanbevolen. En toen gebeurde het dat het varken wegliep en vervolgens weer onze richting op rende. De situatie werd intens, omdat de hond opnieuw begon te blaffen en gek werd.

Tegenwoordig zijn wilde zwijnen een echte plaag geworden in Haifa. Bijna elke dag worden tientallen video’s gedeeld die wilde zwijnen documenteren. In een buurt werd een zwijn gezien dat in een voedselzak brak die aan een kinderwagen hing. In een andere situatie was een everzwijnenfamilie iemands tuinen binnengevallen.

Sommige bewoners zeggen dat ze in Haifa het gevoel hebben ‘in een jungle te leven’. Het begon allemaal toen de noordelijke Israëlische gemeente de inspanningen stillegde om de varkenspopulatie te beperken. Sommige inwoners van de stad vertelden het Franse persbureau AFP dat ze zich geen zorgen maakten, anderen maken zich zorgen over het hebben van de dieren in hun stedelijke omgeving.

Ze zeggen dat de dieren, die vroeger pas in het donker tevoorschijn kwamen, in het volle daglicht zijn gespot. “Ze komen naar onze huizen en tuinen. We zijn bang voor onze kinderen”, zei een bewoner. “Sommige kinderen kunnen de biggen bang maken, wat’ hun ouders ‘zou kunnen verergeren en hen ertoe zou aanzetten kinderen aan te vallen.”

Burgemeester Einat Kalisch-Rotem stopte onlangs de praktijk om jagers toe te staan ​​de zwijnenpopulatie in te perken, wat leidde tot hun uitbreiding naar de stad.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Celia Jean “17-year-old girl, dog, wild boar get into fight in Haifa” van 28 mei 2020 en een artikel van Sam Sokolta “Definitely not kosher: Haifa overrun by wild boars” van 17 december 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelBoorish boars hog highways in Haifa; Since the northern city banned culling the animals, the wild pigs have been rummaging in the city night and day looking for food” van 16 december 2019 op de site van Ynet News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.