Rusland bezet verder delen aan de Zwarte Zee, terwijl de wereld zich blauw ergert aan Israël’s annexatieplannen

Terwijl de halve wereldbol zich druk maakt om Israël dat de annexatie voorbereidt van delen van Judea & Samaria (aka de Westelijke Jordaanoever), protesten waarbij ook Rusland zich niet onbetuigd laat, gaat datzelfde Rusland intussen onverminderd én ongestraft verder met delen van onafhankelijke landen rondom de Zwarte Zee te bezetten en de facto te annexeren.

Hier geen VN-resoluties, geen internationale protesten in het Westen, geen ‘Free Gaza flottieljes’ die roepen om sancties af te kondigen tegen Rusland, dat onder het rookgordijn van de coronavirus crisis, de bezetting van landsdelen in Georgië, Oekraïne, Moldavië, Armenië en Azerbedijan verder betonneerd.

Wat de stelling bevestigd dat de internationale aandacht voor het Arabisch-Israëlische conflict slechts een afleidingsmanoevre is om de werkelijke mensenrechtenschenders zoals Rusland, China, Turkije, Iran en een rist Arabische dictaturen vrij spel te geven om hun eigen belangen te consolideren, terwijl de internationale gemeenschap gewillig én bewust de andere kant (naar Israël) opkijkt..

Eén van de weinige landen die de activiteiten van Rusland in het betrokken gebied wel van nabij opvolgt en kritiseert is Litouwen. Zo heeft de permanente vertegenwoordiging van Litouwen bij de OVSE onlangs de illegale grens-activiteiten van Rusland en zijn proxies in Georgië veroordeeld.

Die activiteiten, de laatste tijd versterkt onder het rookgordijn van de COVID-19-pandemie, “zijn volstrekt onaanvaardbaar en moeten onmiddellijk worden stopgezet ”, verklaarde het. De Litouwse missie merkte op dat de regio’s Tskhinvali (Zuid-Ossetië) en Abchazië ‘integrale delen’ van Georgië zijn en zei dat dergelijke activiteiten ‘niets anders zijn dan provocaties’.

Rusland beweert dat de laatste grens-activiteiten van de FSB-functionarissen in Georgië “geplande werken” waren en dat er vooraf een kennisgeving was verzonden. “Aangezien zowel de Tskhinvali als Abchazië regio’s een integraal onderdeel zijn van Georgië, zijn dergelijke activiteiten en verklaringen niets anders dan provocaties en moeten ze stoppen!“, aldus Litouwen.

Eerder verklaarde op 17 april 2020 de Amerikaanse ambassade in Tbilisi dat het “diep verontrust” te zijn door berichten dat door Rusland geleide ‘veiligheidsactoren’ de ‘grens’ -activiteiten hebben hervat langs de administratieve grens van de Georgisch-afgescheiden regio Zuid-Ossetië. Een verklaring van de ambassade zei dat de activiteiten werden gemeld in de buurt van het dorp Takhtisdziri:

We veroordelen alle acties van de de facto autoriteiten in Tskhinvali die de spanningen verergeren en afleiden van dringende inspanningen om het leven en de gezondheid van de getroffen bevolking te beschermen, vooral tijdens het orthodoxe paasweekend en tegen de achtergrond van de wereldwijde pandemische crisis.

De ambassade riep op tot onmiddellijke stopzetting van de bouw van borden, constructies, hekwerken of barrières die bedoeld zijn om de ‘grens’ van de administratieve grenslijn te versterken of uit te breiden. De Verenigde Staten hebben eerder hun bezorgdheid geuit over berichten dat door Rusland gesteunde autoriteiten in de afgescheiden regio constructies bouwden nabij de administratieve grenslijn en riepen op tot stopzetting van de bouw.

Kaartje van door Rusland bezette delen aan de Zwarte Zee (roze gearceerd)


Bronnen:

♦ naar een artikelLithuanian mission to OSCE: Russian ‘borderisation’ in Georgia ‘totally unacceptable’” van 29 mei 2020 op de site van Agenda.ge

♦ naar een artikelU.S. Embassy In Tbilisi Troubled By Reports Of ‘Borderization’ Activity On South Ossetia Boundary Line” van 18 april 2020 op de site van Radio Free Europe

Een gedachte over “Rusland bezet verder delen aan de Zwarte Zee, terwijl de wereld zich blauw ergert aan Israël’s annexatieplannen

 1. Ja, maar Rusland is groot & géén Joodse staat en dus bemoeit niemand zich ermee. Er zullen best wat (diplomatische) protesten zijn, maar daar blijft het dan bij.

  Bovendien bestaan er in onze wereldorde wetten & regels voor de wereldbevolking……. én voor de Joden.

  Dat deze opvatting niets met Joden maar alles met de morele wanorde van de wereldbevolking te maken heeft, staat buiten kijf.

  Het kleine Joodse volk dat eeuwenlange haat, pogroms & moord van diezelfde wereldbevolking heeft overleefd is dan ook steeds weer hun morele luis in de pels en daarom zo super irritant.

  Bovendien zijn ze na al die haatfestijnen ook stééds weer succesvol, waar anderen allang weggevaagd zijn…..en dát is onvergeeflijk!!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.