Russische ambassadeur in Libanon: Hezbollah is geen terreurorganisatie; Het bestrijdt terrorisme

Plaatje hierboven: Brussel, 18 juni 2011. Zowat tweehonderd aanhangers van de Islamitische politieke partij “Hizb ut Tahrir Europe” protesteerden voor de Russische ambassade in Ukkel. “Wij zijn allemaal Hezbollah, boycot Israël”, klonkt het enthousiast [beeldbron]

Op 25 mei 2020 zond Tasnim News Agency (Iran) een trainingsvideo over Hezbollah uit waarin het elitekorps ‘Radhwan’ zijn schietvaardigheid en de hand-tot-hand gevechtsvermogens van zijn eenheid werden getoond.

De video toonde goed uitgeruste jagers die schietoefeningen uitvoerden, zoals schieten op elkaars kogelvrije vesten en schietdoelen en ballonnen die heel dicht bij elkaars hoofden lagen. Er is een verteller die zegt: “Dood de polytheïsten waar je ze ook vindt”.

De video eindigt met een vers uit het boek Jeremia: “Vanuit het noorden zal een ramp worden uitgestort op allen die in [Israël] wonen.” De video is voorzien van ondertitels in het Hebreeuws en Engels.

Verteller: “Dood dan de polytheïsten waar je ze ook vindt en vang ze, beleger hen en wacht hen op in elke hinderlaag.”

Hezbollah vangt hiermee de sympathie van de Russen. Alexander Zasypkin, de Russische ambassadeur aan Libanon, zei in een interview op 18 mei 2020 op OTV (Libanon) dat Rusland Hezbollah ziet als een organisatie die terrorisme bestrijdt in plaats van als een terroristische organisatie, en hij veroordeelde resoluties van de VS en de Arabische Liga over Hezbollah.

Alexander Zasypkin veroordeelde tevens de Amerikaanse sancties, zeggende:

Met betrekking tot Hezbollah beschouwen wij deze op geen enkele manier als een terroristische organisatie. Integendeel, het is een organisatie die het terrorisme bestrijdt. Dat is het. Daar valt niets meer over te zeggen. Daarom dat naar onze mening de beslissingen die door de Amerikanen of door de Arabische Liga worden genomen, onjuist zijn en we zijn ertegen. Daarom veroordelen we de Amerikaanse sancties.


Bronnen:

♦ naar een artikelHizbullah Releases Video Showcasing Its ‘Radhwan’ Unit: ‘From The North, Disaster Will Be Poured Out On All Who Live In [Israel]’” van 25 mei 2020 en een artikelRussian Ambassador to Lebanon Alexander Zasypkin: Hizbullah Is Not A Terrorist Organization; It Fights Terrorism” van 18 mei 2020 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Een gedachte over “Russische ambassadeur in Libanon: Hezbollah is geen terreurorganisatie; Het bestrijdt terrorisme

  1. Hezbollah zal binnenkort dan ook zijn kunsten vertonen t.o. de terroristen in Libanon, na zijn mislukte IS avontuur in Syrie.

    Deze ambassadeur mag blij zijn dat domheid geen pijn doet.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.