ICC vraagt ​​PA om uitleg te geven over het besluit om de contacten met Israël te beëindigen

Een hoge Palestijnse Arabische functionaris zei donderdag dat het Internationaal Strafhof (ICC) de Palestijnse Autoriteit (PA) om een ​​juridische verklaring heeft gevraagd over haar eerdere besluit om alle met Israël bereikte overeenkomsten te beëindigen, meldde persbureau Xinhua.

Het ICC zit duidelijk verveeld met deze actie van de PA die mogelijk de bevoegdheid van het ICC over de kwestie en het onderzoek naar Israël’s vermeende oorlogsmisdaden kan ondermijnen en vraagt daarom meer uitleg van de Palestijnen. Tenslotte heeft Israël het plan om ‘betwiste’ gebieden te annexeren nog niet uitgevoerd en kan het manoeuvre van de PA voorbarig zijn, vooral indien de annexatie om de een of andere reden op de valreep nog wordt afgeblazen.

Riyad al-Maliki, de PA ‘minister van Buitenlandse Zaken’, werd geciteerd omdat hij de Voice of Palestine radio had verteld dat de PA het ICC zijn antwoord tegen 10 juni zal sturen. “Ik denk niet dat het Palestijnse besluit om alle met Israël bereikte overeenkomsten te beëindigen het juridische mandaat van het ICC of de verbintenissen van Palestina met betrekking tot de internationale verdragen zou veranderen“, merkte hij op.

De ‘president’ van de Palestijnse Autoriteit Abu Mazen, nom de guerre van Mahmoud Abbas, kondigde vorige week aan dat de PA niet langer gebonden was aan de overeenkomsten die ze met Israël en de VS ondertekende, inclusief de veiligheidscoördinatie met Israël, als reactie op de plannen van Israël om de soevereiniteit over delen van Judea en Samaria toe te passen.

De hoofdaanklager van het ICC, Fatou Bensouda, oordeelde onlangs dat ‘Palestina’ een staat is en dat het ICC bevoegd is om zijn zaken te behartigen. De hoofdaanklager kondigde afgelopen december aan dat ze van plan is een volledig onderzoek in te stellen naar vermeende Israëlische ‘oorlogsmisdaden’.

Maar voordat ze een volledig onderzoek instelde, vroeg ze het ICC om zich uit te spreken over het grondgebied waarover het zichzelves eenzijdig bevoegd heeft verklaard “vanwege de “unieke en zeer betwiste juridische en feitelijke kwesties die aan deze situatie verbonden zijn.”

De aankondiging van Bensouda werd fel bekritiseerd in Israël en ook door landen als Australië en Hongarije. Duitsland steunde ondertussen het argument van Israël dat de bevoegdheid van de rechtbank niet zich uitstrekt over de aan de Palestijnse Autoriteit toegewezen gebieden, aangezien ‘Palestina’ geen staat is die aan alle criteria van het algemene internationale recht voldoet.


Bronnen:

::

Een gedachte over “ICC vraagt ​​PA om uitleg te geven over het besluit om de contacten met Israël te beëindigen

 1. Pretentenderen, pretenderen, pretenderen dat…….

  *Palestina een land is en dus een ICC partner.
  *Israel oorlogsmisdaden heeft gepleegd.
  *Het ICC neutraal is en dus Israel ‘moet aanklagen/veroordelen.
  *Mevr. Bensouda een moraalredder/ridder is.

  En nu dat mevr. Bensouda met veel knip & snijwerk alle hordes heeft oversprongen & alle regels overboord heeft gekiept…….gooien die domme palestijnen roet in het eten met rare verklaringen tewijl zij, de Advocaat uit Gambia & verdediger van foute dictators, al deze kunsten toch voor hen, en alléén voor hen heeft uitgehaald.

  Palestijnen die hun eigen ruiten ingooien?
  Waar hebben we dit eerder gehoord?

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.