Dwaze Palestijnen beschuldigen Israël ervan uitbreiding te plannen ‘van de Nijl tot de Eufraat’

“Israël – ‘de hebzuchtige zionistische kanker’ – is van plan zijn grondgebied uit te breiden tot ‘van de Nijl [rivier] tot de Eufraat [rivier]”, aldus de vaste columnist Bassem Barhoum bij de officiële PA-krant Al-Hayat Al-Jadida op 15 mei 2020:

Het doel van Israël om de Jordaanvallei, die de oostelijke grens van Palestina met Jordanië zou moeten zijn, vast te houden, is dat dit gebied een basis zal zijn voor uitbreiding naar het oosten wanneer de gelegenheid zich voordoet. Dit komt omdat een Palestijnse staat met internationale erkenning binnen de grenzen van 4 juni 1967 een stopzetting van de uitbreiding van het zionistische project betekent. Jordanië begrijpt de essentie van dit uitbreidingsproject goed en steunt daarom al jaren krachtig het idee om een ​​Palestijnse staat op te richten in alle gebieden van de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook. Dit verklaart de sterke positie van [Jordaanse] koning Abdullah II en de staat Jordanië, met als doel de uitbreiding van de hebzuchtige zionistische kanker te stoppen, in een tijd waarin het gezegde ‘Van de Nijl [rivier] naar de Eufraat’ [rivierr]‘ wekt nog steeds de verlangens van leiders in Israël op.

Deze Palestijnse beschuldiging is een projectie bij uitstek. Zoals Palestinian Media Watch talloze keren heeft gedocumenteerd, is het de PA die haar mensen vertelt dat hun doel een ‘Palestina’ is dat reikt “van de Jordaan tot de Middellandse Zee” en de hele staat Israël omvat.. én vernietigt.

Palestijnse schoolboeken verzekeren dat Palestijnse jongeren worden opgevoed met een Palestijnse staat voor ogen die heel Israël uitwist, zoals op deze kaart in het schoolboek wordt omschreven als ‘het geografische gebied van de staat Palestina’:

Senior Fatah-functionaris Tawfiq Tirawi beklemtoonde onlangs dit standpunt en beweerde dat ‘ons Palestijnse land van de [Jordaan] rivier tot de [Middellandse Zee]’ is. Op de Facebookpagina van een lid van het Centraal Committé van Al Fatah, Tawfiq Tirawi, klonk het op 2 februari:

Wij zeggen dat Nazareth, Haifa en Acre (d.w.z. Israëlische steden) Palestijns zijn, en ze zullen Palestijns blijven! Ons Palestijnse land loopt van de [Jordaan] tot de [Middellandse] Zee. Ik daag elke Palestijn, elke hoge Palestijnse functionaris of elke Palestijnse leider uit om de Palestijnse kaart terug te brengen tot de Westelijke Jordaanoever en Gaza! Hij zou niet één meter kunnen lopen in de straten van onze Palestijnse steden onder ons volk! … Arabische broeders … Sta achter het Palestijnse volk, de mensen december 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)die leven op land dat helemaal heilig is en dat is allemaal waqf land (d.w.z. land dat een onvervreemdbare religieuze schenking is in de islamitische wet.)

De veelbesproken plannen van de Israëlische premier Netanyahu en de vermoedelijke toekomstige annexatie van de Jordaanvallei en de joodse steden op de Westelijke Jordaanoever heeft klaarblijkkelijk tot die opinie geleid.

De schrijver projecteerde de eigen ambitie van de PA om de Palestijnse soevereiniteit van de PA-gebieden uit te breiden tot de hele staat Israël en beschuldigde Israël ervan van plan te zijn zelfs verder te gaan dan de aangekondigde mogelijke annexatie en “naar het oosten uit te breiden” – dwz naar Jordanië – “wanneer die gelegenheid zich voordoet.”

Dat Israël probeert te regeren ‘van de Nijl tot de Eufraat’ is een herhaalde PA-kwakkel. Palestijnse leiders beweren zelfs dat de twee blauwe strepen op de Israëlische vlag de rivieren de Nijl en de Eufraat vertegenwoordigen, en beweren dat de Israëlische vlag getuigt van het streven van Israël om een ​​groter Israël tussen de twee rivieren te creëren, zoals de hoge Fatah-functionaris Abbas Zaki vorig jaar verklaarde.

“Critici van Israël hebben verklaard dat de blauwe stroken van de Israëlische vlag de Nijl en de Eufraat vertegenwoordigen als de grenzen van Eretz Isra’el, zoals door God aan de Joden beloofd volgens religieuze geschriften” beweerden eerder Yasser Arafat, Iran en Hamas. Echter zionisten als antizionisten hebben die nonsens al lang geleden ontkracht.

Danny Rubinstein wijst erop dat:

Arafat heeft in interviews die hij in het verleden gaf, eraan toegevoegd dat de twee blauwe strepen op de Israëlische vlag de Nijl en de Eufraat vertegenwoordigen. Geen Israëliër, zelfs niet degenen die begrip tonen voor de Palestijnse ergerenios, accepteert de onzin over de blauwe strepen op de vlag, die is ontworpen volgens de kleuren van de traditionele tallit (gebedssjaal).

Hieronder een kaartje met de vermoedelijke grenzen van het koninkrijk van Koning David ca. 3000 jaar geleden – ‘Van de Nijl rivier tot aan de Eufraat rivier’:


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik “Look who’s talking! PA accuses Israel of planning expansion ‘from the Nile to the Euphrates’” van 27 mei 2020 en een artikel van “Fatah: “We won’t relinquish a grain of soil… from the [Mediterranean] Sea to the [Jordan] River” van 9 december 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “Dwaze Palestijnen beschuldigen Israël ervan uitbreiding te plannen ‘van de Nijl tot de Eufraat’

Reacties zijn gesloten.