Israël is wellicht eerste land van waaruit Georgië toeristen zal verwelkomen na coronacrisis

Net zoals Israël heeft de kleine republiek Georgië aan de Zwarte Zee in de Kaukasus, door een kordate aanpak van het coronavirus, de schade weten te beperken.

Tweeënzeventig procent van de COVID-19-patiënten zijn inmiddels hersteld en slechts 193 mensen zijn nog steeds besmet met het virus, verklaarde de directeur van het Tbilisi Hospital of Infections Diseases Marina Ezugbaia eerder.

Georgië meldt vandaag slechts drie nieuwe besmettingen met het coronavirus met een totaal aantal van 735 bevestigde gevallen van het coronavirus. 557 van de patiënten zijn hersteld, terwijl 12 anderen zijn overleden. “Het aantal herstelde mensen is aanzienlijk groter dan de geïnfecteerde personen,” zei Ezugbaia.

Intussen heeft Georgië al drie weken geleden de noodtoestand en de avondklokbeperkingen opgeheven. Er zijn nog maar enkele beperkingen van kracht voor de overheid om de situatie onder controle te houden.

Op 14 mei zei de Georgische premier Giorgi Gakharia dat Georgië onderhandelt met Israël, Tsjechië, Polen, de Baltische staten, Oostenrijk en de buurlanden van Georgië om vanaf 1 juli toeristen te ontvangen. Israël is misschien wel het eerste land van waaruit Georgië toeristen zal verwelkomen nadat het vliegverbod is opgeheven. De premier zei eerder op een regeringsvergadering eerder op de dag aan, en wees erop dat het belangrijk is de toeristische sector weer op de been te krijgen.

Ongeveer 20 luchtvaartmaatschappijen willen de vluchten met Georgië hervatten, zei de Georgische minister van Economische Zaken, Natia Turnava, vandaag eraan toevoegend dat de data en bestemmingen binnenkort bekend zullen zijn. Georgië bereidt transportsector voor na COVID-19: 18 luchtvaartmaatschappijen die vluchten hervatten.

Onder de luchtvaartmaatschappijen die vluchten met Georgië willen hervatten zijn Wizz Air, Ryanair, Turkish Airlines, de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al en Qatar Airways. Turnava zei dat het implementeren van richtlijnen om veiligheidsregels in het toerisme te respecteren van cruciaal belang is en dat sociale afstand en andere hygiënische maatregelen moeten worden nageleefd.

Ze merkte op dat Georgië, parallel aan de Wereldorganisatie voor toerisme (WTO), ook werkt aan het implementeren van richtlijnen met de aanbevelingen van het ministerie van Volksgezondheid van het land.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraelis may be first tourists into Georgia after country lifts flight ban” van 14 mei 2020 en een artikelGeorgia working to resume flight connections with Baltic states” van 18 mei 2020 en een artikel72% of COVID-19 patients recovered in Georgia” van 25 mei 2020 op de site van Agenda.ge