Moslims gaven ons zelf de instrumenten om Palestijnse leugens te weerleggen

Plaatje hierboven: Antsemitische cartoon van Umayya Juha (Qatar). Een Jood drinkt het bloed van de Palestijnen. De tekst bovenaan luidt: ‘de 36ste verjaardag van het bloedbad van Sabra en Shatila.‘ De tekst op de bekers luidt ‘bloedbaden’ en ‘het Palestijnse volk‘, gepubliceerd op 18 september 2018 [beeldbron: ADL]

Van alle Palestijnse leugens over de Tempelberg is het gevaarlijkste het valse denken dat wordt gecreëerd.

De afgelopen jaren hebben de Palestijnen de tijdlijn van de geschiedenis gekneed alsof het deeg was. Ze schrijven een nieuw historisch verhaal voor Jeruzalem: de moslims waren hier eerst, terwijl de joden – die geen enkele band hebben met de stad en haar heilige plaatsen – na hen arriveerden, en vervolgens gingen stelen, blokkeren en het verhaal uitvonden over de berg en de tempel die daaronder zit.

De afgelopen jaren heeft Israël ervoor gekozen om in zijn PR-comfortzone te blijven. In het licht van deze mega-leugens, koos het ervoor om zich te concentreren op het Palestijnse ritueel dat hoort bij de verzonnen geschiedenis en geeft het Israël de intentie om ‘Al-Aqsa’ te vernietigen door middel van een kunstmatige aardbeving en ‘chemicaliën op de funderingen van de moskee.

Evenals gruwelijke cartoons die Joden laten zien als ‘Dr. Streimer’ of als slangen en octopussen die zich om de Rotskoepel wikkelen en ijsrepen stelen in de vorm van Al-Aqsa met een kwaadaardig uiterlijk, of de top van de Rotskoepel afsnijden met een guillotine en Al-Aqsa op D9-bulldozers haasten om het te vernietigen.

Maar geen van deze voorstellingen of kunstwerken komt in de buurt van de ernst van wat Palestijnse leiders al jaren doen met het denken van hun volk: de ‘historische’ verklaring dat Joodse banden met Jeruzalem zijn gebaseerd op onwaarheden; dat joden geen echte banden met Jeruzalem hebben; dat de Tempel nooit op de Tempelberg heeft gestaan; of dat de tempel zelf slechts denkbeeldig was – ‘Al-Mazoom’, zoals ze het noemen.

De onmiddellijke reactie op deze valse versie van de geschiedenis is om zich tot de archeologie en de gevestigde geschiedenis – honderden joodse en christelijke historische bronnen – te wenden om de plié te weerleggen. Maar dat lijkt niet genoeg. Zelfs de lange lijst van prominente islamitische religieuze figuren die 1300 jaar lang zonder aarzeling over de Tempelberg schreven, aangezien de locatie van de Joodse Tempel geen indruk maakt van missies van moslims.

We hebben dus iets anders nodig – om in de geschiedenis van de berg te duiken. De afgelopen jaren is het onderzoek ‘gereedschapsriem’ waarover we beschikken uitgebreid en dat moeten we gebruiken. Steeds meer academische studies tonen aan dat de moslims, vanaf de eerste keer dat ze de berg bezochten, joden gebruikten om hun weg te vinden en dat het de joden waren die moslims leerden over de berg en waar de grenzen liggen, evenals de grenzen van de eerste steen, en dat de eerste moslimceremonies in de Rotskoepel een opvallende gelijkenis vertoonden met joodse ceremonies in de tempel zelf, waarvan de moslims het bestaan ​​nu ontkennen.

Deze studies tonen aan dat de oorspronkelijke reden waarom de Tempelberg heilig was voor de islam en waarom de moskeeën daar in de eerste plaats werden gebouwd, de terugkeer was naar de plaats waar de tempel had gestaan ​​met als doel het jodendom en het christendom te vervangen door de islam, de ‘hoogste religie’.

Mohammed, zo blijkt, werd meer beïnvloed door zijn joodse buren in Medina dan we dachten. De overeenkomst tussen islamitische gebruiken en de gebruiken van het jodendom, die de islam in zijn vroege dagen direct inspireerde, is helemaal niet toevallig. De meest overtuigende bronnen die betogen dat het bestaan ​​van de Tempel en de Berg eerst van de Joden waren, zijn islamitische teksten uit de periode waarin de Rotskoepel werd gebouwd.

Deze geven aan dat de joden de moslims min of meer begeleidden en hen hielpen de heilige verbinding te leren kennen, kort nadat hun gezamenlijke vijand – de Byzantijnen – was verslagen. Archeoloog professor Dan Bahat merkt bijvoorbeeld op dat de moslims, die op de hoogte waren van de Joodse banden met Jeruzalem en de Tempelberg, de joden respecteerden in de eerste eeuwen na de bouw van de Rotskoepel en de Al-Aqsa-moskee.

Hij vond daar genoeg bewijs van, waaronder geschriften van Mujir al-Din uit de 15e eeuw, die beschouwd werden als een vooraanstaande bron voor de moslimgeschiedenis van Jeruzalem. Uit ander onderzoek van vooraanstaande hedendaagse studenten van de islam blijkt dat in de begindagen van de Rotskoepel de religieuze riten op de berg zeer vergelijkbaar waren met die in de Tempel.

Historicus Dr. Milka Levy-Rubin beschrijft hoe de moslims de eerste steen zouden zalven met ‘wierook’, gebaseerd op oude Joodse literatuur. Ze zegt dat joden en christenen op de compound zelf een religieuze rol vervulden, gekleed als de priesters zoals ze in de Bijbel werden beschreven: een kleed, een mijter en sjerpen van dure en verfraaide stof.

“Ook al bestond dit alles voor een zeer korte tijd, het toont duidelijk aan waarom de plaats oorspronkelijk werd gekozen … blijkbaar zagen de moslims zichzelf aanvankelijk als de rituelen van de Joodse tempel”, schrijft ze. Levy-Rubin heeft de eerdere bevindingen van Herbert Busa en professoren Amikan Elad en Moshe Sharon gevolgd. Haar ontdekkingen zouden ons niet moeten verbazen.

Vanaf het begin nam de islam joodse tradities over, zoals het verbod om varkensvlees te eten, dagelijkse gebeden, besnijdenis en vastendagen. Samen met dit alles, zo leren we nu, nam de islam een ​​deel van de riten van de tempel over van het jodendom, hoewel het nu krachtig het primaat van het jodendom – en zelfs het bestaan ​​ervan – op de berg ontkent.

Zelfs Umayyad-munten met het symbool van de beroemde Tempel-menora samen met een tekst van de ‘Shahada’ (de islamitische geloofsverklaring) die in de loop van de jaren is ontdekt, geven de mate aan waarin de moslims voor het eerst werden beïnvloed door de oorspronkelijke eigenaren van de berg, de joden.

Twee onderzoekers hebben dit punt behandeld, wijlen professor Dan Barag en Dr. Yoav Farhi. Deze moslimmunten met zo’n iconisch Joods symbool werden in de tijd van de Umayyad-dynastie geslagen door de moslimheersers. Bovendien ontdekten archeologen Asaf Abraham en Peretz Reuven slechts een paar jaar geleden een 1000 jaar oude inscriptie in een moskee in het dorp Nuba in de zuidelijke Hebron-heuvels.

De inscriptie bewijst dat aan het begin van de moslimperiode de structuur van de Rotskoepel ‘Beit al-Maqdis’ werd genoemd, een verwijzing naar de Tempel die daar ooit had gestaan. De inscriptie zet vraagtekens bij het verhaal dat door veel moslims wordt gereciteerd over een totaal gebrek aan Joodse banden met de Tempelberg, en werpt meer licht op het veelvuldige moslimgebruik van de woorden ‘Beit al-Maqdis’ als een naam voor Jeruzalem of de Tempelberg.

Thans, op de 53e Jeruzalemdag, is dit de hoogste openbare diplomatiemissie voor de minister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazi en de minister van Jeruzalem en minister van Erfgoed Rafi Peretz. Historisch onderzoek van Joodse, Christelijke en Islamitische bronnen dat het peloton Palestijnse leugens kan vernietigen, staat tot hun beschikking.

Ze hoeven het alleen maar te verspreiden. Het zou in de oorlog een grote verandering kunnen zijn in de manier waarop mensen Jeruzalem zien, met name anti-Israëlische entiteiten in het Westen, die blindelings de leugens en zelfs de moslimwereld accepteren.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nadav Shragai “Muslims themselves gave us the tools to disprove Palestinian lies” van 22 mei 2020 op de site van Israel Hayom

Een gedachte over “Moslims gaven ons zelf de instrumenten om Palestijnse leugens te weerleggen

Reacties zijn gesloten.