PA-president Abbas blijft Palestijnen intensief opjutten tot terreur en Jodenmoord

Hoewel Abu Mazen, nom de guerre van de ‘president’ van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas, in het Westen nog steeds wordt beschouwd als de meest ‘gematigde’ Palestijnse leider ‘waarmee valt te praten’, was er van die zogeheten ‘gematigdheid’ het afgelopen jaar 2019 geen spoor meer te bekennen.

Integendeel. Abbas blijft de Palestijnen doorlopend opjutten tot Jodenmoord en terreur, tot burgerlijke ongehoorzaamheid, tot het beramen en uitvoeren van aanslagen tegen de Joodse bevolking in de vorm van aanvallen met messen, bijlen en machetes; opzettelijke aanrijdingen van Joden met wagens, camionettes en trucks; het bekogelen van Joden met katapulten, stenen en halve rotsblokken; tot en met pijpbommen, brandbommen, explosieven, pistolen en bazooka’s.

Om het eender wat dat Joden verwondt of doodt wordt door Abbas impliciet én expliciet (als er geen westerse journalist te bespeuren valt) aangemoedigd in zijn taal, toespraken en publieke optredens. Daarbij zijn al die Palestijnen die tijdens hun aanslagen of moorden wordt verwond of gedood, prima propagandamateriaal om de Jodenhaat onder zijn volgelingen verder aan te porren.

Al die Palestijnen die werden gedood of achter de tralies belandden omdat ze tijdens de feiten of in hun vlucht werden opgepakt door IDF-soldaten en veilig in Israëlische gevangenissen werden opgesloten, worden door Abbas beschouwd als ‘shahids’, ‘martelaren’ die hun leven gaven of hun vrijheid opgaven voor het hogere doel, met name de vernietiging van de Joodse staat Israël.

Om de moordzucht van de Palestijnen aan te moedigen, hun zin om terreur te plegen tegen het volk van Israël, zoveel mogelijk Joodse mannen, vrouwen, kinderen en bejaarden  om te brengen of levenslang te verminken, heeft Abbas en zijn PLO een systeem van verloning en bonussen bedacht  dat zijn ‘shahids’, en of zijn familie indien de shahid de aanslag niet heeft overleefd of achter de tralies zit, in de vorm van maandelijkse verloning, het onderhouden van zijn familie tijdens diens gevangenschap, allerhande sociale voordelen enz.

Jaarlijks geeft de Palestijnse Autoriteit ruim 7 procent van zijn budget uit aan het verlonen van martelaars en of hun families. Ruim 7 procent van de hulpgelden van het Westen, van de Verenigde Naties en de Europese Unie en de ontelbare donaties van westerse NGO’s gaat zo naar de kassa van de Pelstijnse terreur tegen Israël.

Maar dat systeem ligt onder vuur en is de laatste jaren regelmatig het voorwerp van kritiek in westerse landen die in eigen land krap bij kas zitten en willen besparen ondermeer op ontwikkelingssamenwerking waarvan de Palestijnen sinds halverwege de jaren 1960 de grootste en belangrijkste begunstigden zijn.

Echter Abbas verwerpt de kritiek op zijn beleid en weigert te stoppen met het verlonen van zijn terroristen, shahids en martelaren. Integendeel. Eén van de meest afgespeelde propagandafilmpjes die in 2019 werden afgedraaid op de Palestijnse Nationale Omroep (PA-TV) dat niet minder dan 172 keer werden uitgezonden sinds 2018 en alleen al 155 keer in 2019.

De toespraak op PA-TV werd voor het eerst uitgezonden op 28 oktober 2018 en wordt sindsdien doorlopend herhaald. Daarin bezweert hij dat hij zijn terroristen blijft doorbetalen. Letterlijk zegt hij dat zijn “laatste cent zal naar de martelaren gaan, eerder dan naar de levenden“:

Ik zeg dit tegen iedereen – de salarissen van onze martelaren, gevangenen en gewonden zijn een Rode Lijn … Vanaf 1965 tot nu is deze zaak heilig voor ons. De martelaren en hun families zijn heilig, en dat geldt ook voor de gewonden en de gevangenen. We moeten ze allemaal betalen. Als er ook maar één cent in onze handen blijft, is het voor hen en niet voor de levenden.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik “The PA’s fixation with paying for terror” van 25 mei 2020 en een artikelPA TV broadcast 155 times in 2019 Abbas’ vow to continue paying terrorist salaries: “If one penny remains… it is for them” van 16 nov. 2018 · 17 okt. 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

2 gedachtes over “PA-president Abbas blijft Palestijnen intensief opjutten tot terreur en Jodenmoord

  1. Het wordt om Abbas het licht in zijn ogen weg te nemen. Het wordt ook tijd om in nederland de terroristenknuffelaars o.a.; D66 mevr. Kaag, te stoppen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Wie denkt dat Abbas op zijn leeftijd nog gaat veranderen is écht naief.

    Vastgeroest in zijn eigen hersenspinsels blijft hij doorspartelen tot het einde.

    Aftreden is ook geen optie zolang Europa hem nog voor zijn ‘vredes missie’ blijft doorbetalen.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.