Palestijnen weigeren coronahulp van Arabieren omdat deze via Israël is toegekomen

Dinsdag was het groot nieuws dat een vliegtuig van Etihad Airways met tonnen COVID-19-hulp uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) in Israël landde, de eerste keer dat een commerciële vlucht uit de VAE ooit naar Ben Gurion Airport kwam.

Op donderdag berichten de Israëlische media dat de Palestijnse Autoriteit heeft geweigerd de hulp te aanvaarden. Kan News meldt dat de PA de medische hulp heeft geweigerd, omdat de autoriteiten van Abu Dhabi de verzending helemaal niet met hen hebben gecoördineerd, en de manier waarop de hulp wordt verzonden, is niet acceptabel voor de PA.

Als de VAE met Israël wil normaliseren, dan mag dat niet ten koste van [de Palestijnse zaak] gaan,” vertelde een Palestijnse bron aan Kan. “Het is heilzamer om onze kinderen te laten kreperen dan geholpen te worden… door een Jood!” klinkt het bij het Palestijnse leiderschap.

In feite werd de hulp gecoördineerd met de Verenigde Naties. De hulp werd verzonden via het Wereldvoedselprogramma van de VN en werd gefaciliteerd door de speciale coördinator van de VN voor het vredesproces in het Midden-Oosten (UNSCO.). Het omvatte 16 ton medische benodigdheden, waaronder 10 ventilatoren en beschermende uitrusting.

Al maandenlang beschuldigen anti-Israëlische activisten Israël valselijk van het achterhouden van COVID-19-hulp aan Palestijnen als politiek instrument. Zoals altijd is dit een projectie van hun kant: de enige partij die hulp voor politieke doeleinden weigert, zijn de Palestijnen.

Bovendien heeft de Palestijnse Autoriteit ook de medische hulp aan Gaza beperkt. Westerse waarnemers kunnen hun hoofd niet in het zand steken om degenen die het leven van hun eigen volk zouden opofferen om redenen van ‘eer’. Toch is het eer en schaamte die vrijwel alle beslissingen in de Arabische en moslimwereld drijft, meer dan het menselijk leven, veel meer dan het verlangen naar vrede.

Elke ‘expert’ die zegt dat er vrede zou zijn als Israël maar meer zou doen – meer concessies doen, waardoor afstammelingen van vluchtelingen zouden ‘terugkeren’, terroristen uit de gevangenis zouden halen en Jeruzalem zouden verdelen – is onwetend, omdat het bestaan ​​van Israël de echte kwestie is.

De schande dat de zwakke, dhimmi-joden de gecombineerde legers van de machtige Arabische strijders overweldigden, is teveel voor de Palestijnen om te overwinnen. Generaties gehersenspoeld door ‘Nakba’-propaganda zullen de vrede met Israël niet accepteren, omdat vrede niet zo belangrijk is als trots, en joden die land in de regio beheersen, is te beschamend voor Arabieren én in het bijzonder de ‘Palestijnen’.

Bij de video hierboven; Avi Abelow op 24 mei 2020: Denkt u ook niet dat als de Palestijnse Autoriteit echt om hun mensen zou geven, ze de hulp van de Verenigde Arabische Emiraten zouden accepteren?

Zoals de voormalige Israëlische premier Golda Meir ooit zei: “Vrede zal komen wanneer de Arabieren meer van hun kinderen zullen houden dan dat ze ons haten.” Deze aflevering met de coronahulp bewijst eens te meer het punt van Golda Meir.

Vrede is nog steeds onmogelijk omdat ze een hekel hebben aan het feit dat de VAE de betrekkingen met Israël meer normaliseert dan dat ze hun eigen kinderen die aan coronna lijden, willen helpen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Avi Abelow “The United Arab Emirates Majorly Upset Palestinian Authority for Giving Corona Aid via Israel” van 24 mei 2020 op de site van Israel Unwired

♦ naar een artikelPA rejects UAE’s coronavirus aid sent via Israel” van 21 mei 2020 op de site van Ynet News

♦ naar een artikel van EoZ “Palestinian Authority refuses COVID-19 aid FROM ARABS – because it came through Israel” van 21 mei 2020 op de site van Elder of Ziyon (EoZ)

Een gedachte over “Palestijnen weigeren coronahulp van Arabieren omdat deze via Israël is toegekomen

  1. Aansluitend bij de wijze woorden van Golda Meir zijn die van een Christelijke Palestijns Arabische vrouw: “Vrede zal er pas komen wanner het IQ van de palestijnen hoger is dan hun EQ”.

    Ja ook zij kende haar pappenheimers wiens credo “Liever dood, dan hulp van de Jood” een levensbeschouwing is van de wieg tot het graf.

    Like

Reacties zijn gesloten.