Twee Israëlische bedrijven onderscheiden met ‘Oscars van het internet’

Twee Israëlische bedrijven behoren tot de winnaars van de 24e jaarlijkse Webby Awards voor online excellentie die gisteren (19 mei) is aangekondigd.

De Webby Awards, beschouwd als de ‘Oscars van het internet’, worden uitgereikt door de International Academy of Sciences en Digital Art als erkenning voor online excellentie. De 24e jaarlijkse Webby Awards ontvingen bijna 13.000 inzendingen uit 50 staten en 70 landen. Minder dan 10 procent werd geselecteerd als genomineerden.

Eva Stories
Leo Burnett Israel won een Webby in de categorie Best Use of Stories voor Social, Education en Discovery-series en campagnes voor de promotie van de Instagram-serieEva Stories: What if a Girl While the Holocaust Had Instagram.’

Burnett werd ook uitgeroepen tot winnaar in de categorie Advertising, Media & PR: Best Use of Social Media voor ‘Eva Stories’. Deze serie, gemaakt door de Israëlische ondernemer Mati Kochavi.

Zijn dochter, Maya, gebruikt moderne social-mediatools om het waargebeurde verhaal te vertellen van een joods meisje vermoord in een concentratiekamp.

MyHeritage
De website MyHeritage werd uitgeroepen tot een honoree in de categorie Best Use of Photography voor zijn Tribal Quest-project dat geïsoleerde stammen in de wereld documenteert. MyHeritage-project werd ook genomineerd voor een Webby Award in de categorie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor Tribal Quest.

Voor zijn pro bono Tribal Quest-project stuurde MyHeritage vrijwillige teams van medewerkers op lange reizen naar de Siberische steppen, de Savannahs in Namibië, de oerwouden in Papoea-Nieuw-Guinea en het Amazone-regenwoud om familieverhalen, tradities en overtuigingen te documenteren.

Video: Tribal Quest – Papoea-Nieuw-Guinea


Bronnen:

♦ naar een artikel van Abigail Klein Leichman “Two Israeli firms receive ‘Oscars of the Internet’ honors” van 20 mei 2020 op de site van Israel21C